Edward Riedl (M)

Grattis alla landets pensionärer till den fjärde skattesänkningen

Idag är första dagen på det nya året och nu har landets alla pensionärer fått sin fjärde skattesänkning sedan vi tog över regeringsmakten 2006. Totalt sett innebär det att en vanlig pensionär har 6 500 kronor mer kvar i plånboken varje år när skatten är betald. För de pensionärer med allra lägst inkomst har vi också vid ett par tillfällen höjt bostadstillägget. Vi har genomfört dessa förbättringar för landets pensionärer i en tid när den globala ekonomin gjort att många andra länder i Europa istället sänkt pensionerna.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

5 kommentarer

  1. Mange

    Edward att gratta pensionärerna för att dom kommer få ca 50kr extra varje månaden är skrattretande, jag tycker inte ni fattar ett smack om vad ni gör mot dom och eftersom de är så.. så tycker jag att ni ska byta yrke.

  2. Bergis

    WOW! Hur mycket rör det sig om? En 50 lapp? Många pensionärer bokar nog bord på Sävargården nu. Hur mycket hade dom fått över efter skatt om alla grupper i samhället betalade lika mycket med skatt? Svår fråga? Jag vet.

  3. Alfred Karlsson

    Tja vad säger man!?

    Läste att alla pensionärer skull få minst 400 kr /månad i skattesänkning. Min mor har låg pension men precis en aning för mycket för att få bostadsbidrag.
    Hon får nu en sänkning på 320 kr samt en hyreshöjning på 250 kr (vilket ändå är lågt jämfört med de flesta andra) Så det blir ca 70 kr mer i plånboken vilket äts upp av ökade läkemedels och läkarkostnader och lite annat…

    Men om en fem år sisådär när hon halkat efter ännu mer så kanske hon precis kan få lite bostadsbidrag på någon hundralapp i alla fall….

    Hon får ju ut drygt 10000 kr så hon klarar sig men det blir inga extravaganser utan det går till hyra, hemtjänst, läkare o.s.v. Så pratet om de fantastiska skattesänkningarna för pensionärer känner de nog inte igen i verkligheten efter att ha halkat efter i real inkomst år efter år. Så även i år då alla löntagare ju får betydligt mer i löneökning än pensionärerna.

    Tur att man fortfarande jobbar och får ökningar av inkomsten med minst 800 kr/ år.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.