Edward Riedl (M)

Många fler i jobb med alliansregeringen

Sedan vi tog över makten har 200 000 personer kommit tillbaka från utanförskap och räknas återigen som att de står till arbetsmarknadens förfogande. Dessutom så har vi drygt 200 000 nya jobb netto i Sverige. Det sammantaget gör att många fler jobbar utan att statistiken ser bättre ut. Så när socialdemokraterna säger att arbetslösheten är lika hög idag som när de satt vid makten har de både rätt och fel. De har rätt i att det i statistiken inte ser ut som fler jobbar. Men i verkligheten är det många fler som jobbar samtidigt som det är många färre i utanförskap.

Svensk ekonomi är starkast i Europa därför att allt fler arbetar i Sverige.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

12 kommentarer

  1. Johan

    Helt korrekt det är fler som jobbar men det behövs fler reformer och insatser, för att vi skall klara av att konkurrera med övriga nationer.Det finns många intressanta inkrementella förbätrringar som kan göras för att förbättra vårt företagsklimat och förhindra att den högutbildade arbetskraften väljer konkurrerande länder framför Sverige.

    Denna rapport tycker jag på ett bra sätt beskriver de förbättringar som behöver göras för att behålla vår position på marknaden:

    http://www.svensktnaringsliv.se/multimedia/archive/00032/Sverige_har_blivit_e_32552a.pdf

  2. Minskad sysselsättningsgrad

    Arbetslösheten har ökat så vad menar du?

    Sysselsättningsgraden är det viktiga i sammanhanget och den har minskat med alliansregering.

    Inte nåt att vara stolt över.

  3. Inte lönt att du håller på...

    Vi ser igenom erat siffertrixande Riddel!
    Håll dig i fjollträsk för vi klarar oss jättebra utan ytterligare en moderatglidare som aldrig jobbat men ändå låtsas kunna en massa om arbete, arbetsmarknad och akassa.
    Hejdå hycklare.

  4. Michael Grahn

    Du lägger inte fram några fakta, jag vill att du preciserar på vilka orter och inom vilka branscher dessa jobb är skapade? hur stor del av dessa 200000 personer är fas 3?

    Du har fortfarande inte svarat på min första fråga, fast jag frågat dig 3 gånger? Jag vill veta vilka jobb jobbskatteavdraget har skapat. Du som folkvald politiker ska väl svara på mina frågor, det är din uppgift.

  5. John

    Arbetslösheten i Sverige ökar mest i hela Europa. Ja tydligen finns det fler som ser Verkligheten som jag , men inte Herr Riedel , M .

  6. stefan

    ”Sedan vi tog över makten har 200 000 personer kommit tillbaka från utanförskap och räknas återigen som att de står till arbetsmarknadens förfogande.” Jahadu!!?? Så nu tillhör de arbetslösa inte utanförskapet längre!? Jättekul! Det måste kännas bra för dem….. Eller!? Sedan menar du att statistik och verklighet inte är samma sak – när den är till er nackdel, alltså. Ni moderater är för lustiga.
    Skulle också gärna vilja att du förklarar det här:

    http://www.svt.se/nyheter/sverige/tusentals-fler-arbetslosa-i-fas-3

    Speciellt vid 1:20! Inget svar har hon – och då är ”intervjutiden” plötsligt slut!!!!! Frågan är vad som är mest pinsamt med det hela – att ni totalstruntar i ett demokratiskt taget riksdagsbeslut eller att ni vägrar svara på frågor i media!!!???

  7. Edward Riedl

    Svar till Michael Grahn (2013-01-07 23:18)
    Jag har ingen aning vad du frågat tidigare. Jag försöker givetvis besvara de frågor jag får. Fas 3 är fortfarande mindre än plusjobben var tidigare. Sannolikt kommer vi över tid att behöva olika sysselsättningsåtgärder för de som står allra längst ifrån arbetsmarknaden. Men fas 3 är inte förklaringen till de 200 000 nya jobben på svensk arbetsmarknad.

  8. Edward Riedl

    Svar till John (2013-01-08 21:07)
    Det stämmer helt enkelt inte. Sverige tillhör ett av de länder som klarat sig bäst i hela Europa på det här området.

  9. Edward Riedl

    Svar till stefan (2013-01-12 13:07)
    Jag hinner tyvärr inte se alla länkförslag jag får. Tackar ändå. Människor på väg tillbaka till arbete igen är något som jag ser som positivt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.