Edward Riedl (M)

(S) kilometerskatt skulle slå hårt mot Norrland

Socialdemokraterna vill fortfarande införa en kilometerskatt som de nu döpt om till vägslitageavgift. Men tanken är fortsatt att lastbilar ska betala ytterligare en skatt baserat på hur långt de kör. Det slår givetvis hårdast mot län med behov av långa transporter. Den ska  sedan också årligen dra in 4 miljarder till statskassan vilket är betydande belopp som ska bäras av åkerinäringen. Inga av dessa pengar ska sedan gå tillbaka till vägarna utan investeras i järnväg i södra Sverige.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , ,

6 kommentarer

  1. Von Poppel

    Ja och Alliansen med moderaterna i spetsen har sänkt bolagsskatten med 60 miljarder, som istället för att gå till skola, vård och omsorg nu går till att göra de rikare ännu rikare.

  2. John Fjällner

    Jag John tycker det här är oerhört besvärligt med alla nya regler dom har satt upp utan att man får veta något i förväg.
    Jag har förarbeviset för snöskoter redan från 80-90 talet när det blev så man skulle behöva ha ett förarbevis.
    Nu för någon dar sedan fick jag höra genom tv att det skulle redan före 31 December skulle bytas ut och att transportstyrelsen hade redan förra somaren skickat ut ett sådant medelande till mig.
    Jag har inte hört ett ord från varken transportstyrelsen eller någon annan.
    För redan sedan i april har jag i stort sett legat på sjukhus hela tiden och visste inget om detta till för någon dag sedan.
    Så denna lagändring måste ju göras så att alla vet om det och inte att man får reda på det när allt är försent????

    Hälls.från John Fjällner.

  3. Ante Johansson

    Det konstiga är att arbetskraftsdeltagandet inte stigit sedan 2006. Hur förklarar du det?

    Är inte dom arbetslösa i ett utanförskap?

  4. Edward Riedl

    Svar till Von Poppel (2013-01-08 08:48)
    Sannolikt för vi till slut in mer pengar på den lägre bolagsskatten eftersom företagen kanske börjar skatta sina vinster hemma i Sverige igen.

  5. Edward Riedl

    Svar till Ante Johansson (2013-01-08 17:32)
    Inte så konstigt eftersom fler kommit tillbaka in i statistiken igen. De som sjukpensionerades bort av den gamla s-regeringen räknades inte längre in i underlaget som står till arbetsmarknadens förfogande vilket också utgjorde beräkningsgrunden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.