Edward Riedl (M)

Nej tack till köttskatt

Jordbruksverket har på förslag att införa en köttskatt i Sverige för att vi ska minska vår konsumtion av kött. Detta förslag bör omgående förpassas till papperskorgen. Möjligheten att äta kött får inte bli en konkomstfråga mer än det redan är idag. Kött är relativt dyrt och Svenskt kött är redan idag alldeles för dyrt för många.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

12 kommentarer

 1. Leif

  Skoj att du helt plötsligt bryr dig om fattiga. Är du sjuk, feber? Detta är inte den Edward som gjort sig känd att förakta och sparka på fattiga människor.

 2. Ante Johansson

  Eftersom kött redan är dyrt och beskattas borde ett köttskatteavdrag vara ett förslag som moderaterna borde genomföra. Fler jobb i köttbranchen och billigare kött till folket.

 3. Peter

  Jag är en person som inte kan vara utan kött då ja har problem med mycket mat allergi & ja kan bla inte äta soja protein som då är baljväxter samt mjölkprodukter , gluten & nötter som man ändå hittar i ganska så mycket mat.

  Det skulle vara omöjligt för mig att inte äta kött då jag blir utan näring nästan helt då!
  Kan man läsa mer om det här köttskatt förslaget någonstans & finns det i sin helhet att ladda ner i till ex pdf så att man kan bilda sig en egen uppfattning?

 4. lf

  Hej! Det var ett kort och kärnfullt uttalande.Svenskt kött är alldeles för dyrt i dag.Med det förstår jag att du inte uppmanar konsumenter att köpa svenskt kött.
  Sen till miljöfrågan.Det är ju bevisat att köttproduktion inte är bra för miljön.
  Om du i denna blogg skulle beskriva ditt engagemang för miljön och med de enorma utsläpp den globala miljön skapar och som bevisligen höjer tempraturen och skapar stora problem,vad är ditt recept?
  Du har ju ett globalt perspektiv på det mesta.

 5. Jörgen

  Ett köttskattevdrag är ju en utmärkt ide för att vi ska få billigare kött. Men arbetslinjen måste gälla så köttskatteavdraget ska bara gå till dom som har jobb. Det ska löna sig att arbeta. Köttskatteadraget skulle då komplettera jobbskatteavdraget och göra att arbetslinjen stärks. Troligen blir resultatet att arbetslösheten utrotas.

 6. Peter

  Det borde helt klart vara någon typ av belönings system för att köpa svenskt kött gärna lokalproduserat då det är bättre för miljön med mindre transport sträckor!

  Som någon skrev så borde någon typ av avdrag finnas & man kan ju inte tvinga folk att bli vegetarianer specielt då alla inte kan vara utan kött!
  Avdraget borde då gälla närproduserad mat & borde då handla om att man belönas i stället för straffas som köttskatten skulle innebära!

 7. Edward Riedl

  Svar till lf (2013-01-22 21:08)
  Dina tolkningar av mina inlägg är just dina tolkningar. Självklart vill jag att man ska handla Svenskt kött. Det jag skriver vilket du nog ser om du läser igen är att jag inte vill göra det dyrare eftersom det är dyrt redan idag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.