Edward Riedl (M)

Näringslivet har genomskådat Stefan Löfven (S)

Socialdemokraterna partiledare pratar hela tiden om vikten av fler jobb och ökat företagande. Det är i grunden bra att han gör det. problemet politiskt är att så mycket mer än prat har det inte varit från socialdemokraterna. De politiska förslag som socialdemokraterna ger slår tvärtom hårt mot både jobb och företagande. När Löfven vill höja skatterna på både jobb och företagande är det lite svårt att förstå hur det ske leda till fler jobb och ökat företagande. Under snart ett års tid har dock Löfven kommit väldigt enkelt undan med att säga att jobb och företagande är viktigt men nu har näringslivet åtminstone genomskådat bluffen. Svenskt Näringsliv går nu ut och sågar S-politiken för jobb och företag. Kanske kan det leda till att den mediala granskningen av socialdemokraternas politiska agenda blir lite tuffare också. Först då får vi en bra och sammanhållen debatt om hur jobben ska bli fler genom företag som både blir fler och går bra.

Läs mer här.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , ,

9 kommentarer

 1. Leif

  Nu ramlar du ner i gamla fotspår igen. Företagen tjänar miljoner just nu medan arbetarna lider. Moderaterna, det nya arbetspartiet, vet du ens vad det betyder? Eller är det bara en lögn som allt annat som hoppar ur era munnar?

 2. Kjell Hedman

  Men nu har ni spridit skattepengar till allt möjligt inom arbetsmarknaden. Och arbetslösheten har bara ökat. Om man då ser att inte dom skattemiljarder som har spridits ut har hjälpt. Är det då inte rätt av S att vilja använda skattepengarna på något nytt och se om man kan vända arbetslösheten till att minska. Jag ser inget dumt i det utan jag tycker det är logist.

 3. Robert

  ”Svenskt Näringsliv går nu ut och sågar S-politiken för jobb och företag.

  Vem blir förvånad av det?

  Jag är däremot förvånad över er vurm and RUT och ROT som inte rimmar alls med marknadsekonomi. I en marknadsekonomi subventionerar man inte vissa branscher från staten. Det var i alla fall vad jag fick lära mig på universitetet…

 4. Kjell Hedman

  Hur Riedl kan du få ett sådant här uttalande som negativt för S Löfven?????

  ”Industrimannen Sverker Martin-Löf, bland annat ordförande i Industrivärden, tycker dock att S-ledaren är på rätt väg.

  – Han har tydliggjort att näringslivet är motorn för välfärden. Det har inte så många andra politiker lyckats med. Sen har han också poängterat att det är det privata företagandet som är väsentligt för Sveriges långsiktiga utveckling”

  Du måste ju börja läsa ordentligt om du ska vara trovärdig.

 5. Edward Riedl

  Svar till Kjell Hedman (2013-01-25 12:38)
  Om det vore en sann beskrivning, vilket det inte är, så kan man ju undra varför det går så bra för svensk ekonomi…

 6. Edward Riedl

  Svar till Robert (2013-01-25 13:19)
  I arbetsintensiva branscher i ett högskattesamhälle kan det vara bra att minska skattekilarna om det ska finnas jobb i tex tjänstesektorn. Undrar vilket universitet du gick på?

 7. Leif

  Så problemet med arbetslösheten är gamla och barn enligt Svenskt Näringsliv. Snälla, berätta när du står på stan inför valet så ska jag komma och trolla med dig. Så skall du få förklara hur barnarbete skall ta Sverige ur krisen.

  haha…vet dina barn om detta? Dom lär veta på måndag, inte av dig utan av deras kompisar!! hahahah vilket skenpucko du är Edward

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.