Edward Riedl (M)

Mobiltelefoni i bil

Igår var Volvo Cars och besökte Riksdagen för att berätta om deras arbete och forskningen kring mobiltelefoni i bil och förardistraktioner. Trots att många länder infört olika typer av förbud mot mobiltelefoni och sms visar forskningen inte att det ger mindre olyckor. Tvärtom sticker Sverige ut med relativt få trafikolyckor och en minskande trend – Detta inte minst när det gäller dödsolyckor i trafiken. Socialdemokraterna, miljöpartiet, vänsterpartiet och sverigedemokraterna ser trots de goda Svenska resultaten och forskningen på området ut att enas kring ett krav på handsfree för mobiltelefon och bilkörning. Där är forskningen ännu tydligare. Det finns ingen ökad säkerhet med handsfree. Det forskningen däremot visar är att all form av distraktion som gör att föraren tar bort blicken från vägen är det som är skadligt.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.