Edward Riedl (M)

Invandrarfrågan måste tas på större allvar

Enligt en undersökning från Novus är invandrarfrågan nu den sjätte viktigaste frågan för väljarkåren. Det mest bekymmersamma är flest anger sverigedemokraterna som partiet med den bästa politiken på området. Det innebär att vi andra måste bli bättre på att möta väljarnas åsikter om invandrarpolitiken. Sverige kan fortfarande vara Europas mest öppna land för nya människor om vi klarar flera svåra frågor i invandrar och flyktingpolitiken. Det handlar om att personer som redan fått avslag på asylansökan faktiskt måste lämna landet. Idag är en tredjedel av våra Habo-boenden upptagna av personer som fått sin sak rättsligt prövad utan att anses ha giltiga skäl att stanna i Sverige. Ytterligare är cirka 20 procent av flyktingströmmen till Sverige är från länder där det inte finns giltiga skäl till asyl. De borde få ett snabbt avslag och lämna plats för de med giltiga skäl. Så det finns mycket vi kan göra inom befintliga ramar för att klara mottagandet av personer med giltiga asylskäl med rimlig belastning.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , , ,

6 kommentarer

  1. Mr Sound ***

    Nu tror jag inte mitt inlägg kommer med här kommer det.

    Ni i M är ena hycklare, utspel som migrationsministern kommer med saknar helt mening. Försöker ni er på röstfiske tro?

    För senast jag hörde M prata invandringspolitik så ville man TVINGA kommunerna att ta emot ensamkommande flyktingar. Och för inte så länge sedan sa M att TVÅ MILJONER invandrare till Sverige vore lagom. I senaste partiledardebatten sa Reinfeldt att det inte gick att göra något för att minska invandringen eftersom det fanns internationella avtal som Sverige skrivit under. Vad hände med dom kan jag undra? Känns det bra att vara en sån hycklare?

    Vissa M-toppar fattar nu att deras väljare inte röstar på M för att dom skulle bygga upp stora befolkningsgrupper som är beroende av staten för sin försörjning. Och ändå har M varit och är ett rent massinvandringsparti, man kan inte säga något annat.

    Men det är klart, folk är folk och en del kommer säkert låta sig luras kvar som M-röstare. Är det något folk som ska gå på en ”språktestfuling” igen så är det svenskarna.

  2. ojoj

    Måste ge eloge för att du ens vågar ta upp detta men du skrev även Sverige kan fortfarande vara Europas mest öppna land för nya människor iofs…
    // Icke rasist och socialdemokrat

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.