Edward Riedl (M)

Britterna vill lämna EU

Enligt en ny undersökning i Storbritannien vill 50 procent av de tillfrågade lämna EU mot att endast 33 procent vill stanna kvar i unionen. Det blir nu en viktig uppgift för de politiker i Storbritannien som vill ha kvar landet i EU att faktiskt också förklara mervärdet av att vara en del i unionen. För argumentet om fredsprojektet EU blir allt svagare då ett storkrig i Europa för de allra flesta känns väldigt avlägset. Då handlar det om att lyckas förklara att den gemensamma marknaden faktiskt innebär arbetstillfällen och ekonomisk tillväxt. Ett EU utan Storbritannien blir dessutom en mycket svagare union.

Edward Riedl (M).

Etiketter:

4 kommentarer

  1. Åsiktsmaskinen

    Det handlar ju även i lika stor del om att de politiker i Storbrittanien som vill träda ur EU förklarar mervärdet i att stå utanför den ekonomiska katastrof som EU innebär.

    Förhoppningsvis kan detta bli början på slutet på EU som vi ser det i dag. Samarbete är bra, men EU har blivit helt fel sätt.

    Titta på ett av Europas mest välmående länder, Norge. De har klarat sig väldig bra tack vare att de valt att stå utanför EU. Även Storbrittaninen har stora förutsättningar att klara sig minst lika bra utanför EU. Dessutom slipper man ju då pumpa in inhemska pengar i mer eller mindre ”demokratiska” länder runt medelhavet.

  2. urban

    Det finns alltid en gräns på när det inte lönar sig längre att vara med och många i nordeuropa måste fråga sig om det är rimligt att fortfarande vara med då ett sådant enormt slöseri pågår med flyttlassen, maximera andelen till sitt eget land utan att förstå varifrån pengarna kommer, se till sverige, hur många av de kronor vi får till bidrag ger tillväxt och ger tillbaka mer än det kostar.. vi har hur många eu projekt som helst hem se vad dom har gett på 3-5 års sikt så blir det ganska magert.
    För att få förståelse måste alla led börja förklara och verkligen visa vart kostnaderna går. garanterar att vi skulle kunna halvera kostnaden genom att inte betala mer är nödvändigt.. dvs på allt från löner, ersättningar, bidrag administration osv.
    lycka till

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.