Edward Riedl (M)

Umeå växer så det knakar

Enligt SCB:s nya siffror växte Umeå med 829 invånare netto vilket innebär att vi nu är 117 294 invånare i Norrlands huvudstad. Extra roligt att även Skellefteå, Lycksele och Vännäs blev fler invånare. Det innebär att Västerbotten fortsätter att växa. Förhoppningsvis kan nuvarande utveckling bryta bilden av att Umeå växer på övriga länets bekostnad. För faktum är det sannolikt så att ett växande Umeå är viktigt för att hela regionens dragningskraft ska öka.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

6 kommentarer

 1. lf

  Tror du på det du säger.Jag blir så förvånad att politiker som Riedel säger så.
  Har du varit i inlandet och sett hur avfolkningen ökar.
  Om du inte kan koppla ihop det med att Umeå kommun ökar då har du nog i din analys gjort fel.
  Men om du vill få några fåtal röster från inlandet så kan det förklaras av din blogg.
  Din blogg skulle ha slutat med att Umeå växer så det knakar.
  I övrigt är bloggen kvalificerat skitsnack.

 2. lf

  Men du Edvard,nu for vi höra att regeringen inte skall satsa några pengar till projektering av Norrbotniabanan.
  Hur har du resonerat?Du sitter ju i trafikutskottet
  .Har du ingen talan alls.
  Det är dags att byta ut Edvard Riedel.

 3. Björn

  Men bäste Herr Riedl

  Va ska man annars väntas av dig att påstå? Klart LH har fel enligt dig. Att säga att han har rätt vore ju att stötta din motståndare, tillika visa era röstare att ni faktiskt har fel. Inse att M med sina stöttare faktiskt håller på sänka landet så djupt att man knappast kan få det till ytan igen. Men, ni kan ju iaf stoltsera med att ni rika blir rikare och ert folk får leva i misär. En vacker dag kanske du också måste börja bygga landet och då ska du få se vad det innebär att vara arbetare.

 4. Edward Riedl

  Svar till lf (2013-02-22 19:30)
  Avslaget var ju rätt självklart eftersom vi hela tiden sagt att allt återkommer och behandlas gemensamt i höst genom åtgärdsplaneringen. Det är ju en process alla inblandade har helt klart för sig. Att olika län och projekt då vill ha besked innan leder givetvis till avslag i första läget med hänvsining till processen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.