Edward Riedl (M)

Får vänsterpartiet vara med de röd-gröna?

Idag gör socialdemokraterna och miljöpartiet ett gemensamt utspel där vänsterpartiet saknas. Förvisso handlar det bara om att kritisera alliansregeringen utan att komma med egna lösningar. Men mer intressant är att vänsterpartiet lämnas utanför värmen. Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt måste snart svara på om hur han ställer sig till att passivt stötta en S och MP regering där vänsterpartiet inte ingår ifall de skulle vinna valet 2014. Vilka partier ingår egentligen i de röd-gröna och vilken politik vill de ha svenska folkets förtroende för. Det börjar bli dags för svar om de ska vara ett trovärdigt alternativ till alliansregeringen.

Läs mer här.

Edward Riedl (M).

Etiketter:

8 kommentarer

 1. Mange

  Har kommenterat en del av dina inlägg så tänkte slå till igen.
  Jag tycker att vi ska lägga ner allt som heter blockpolitik, om det är så att folk nu vill att Moderaterna ska sitta som styrande parti så tycker jag att ni ska ta er dit på egen hand, samma sak gäller alla andra partier.
  Om man ser de så här, om jag röstar på tex: Centern så röstar jag ju på Moderaterna.. för som jag tänker så är det ju ”dom” som styr och Centern är ju bara i bakgrunden.
  Detta är något som jag med många faktiskt anser vara fel och något som vi borde få bort.

  Så då till V om dom får vara med näe det tycker jag inte .. skulle helst vilja slippa se att sossarna och miljötomtarna ska vara med varandra.

 2. gunilla jönsson

  Var inte så kaxig, vilka partier kommer M att arbeta tillsammans med i framtiden, då både Kd och C i flera mätningar legat under 4% spärren. Läget för Alliansen är nog mera akut och det borde du bekymra dig mera om.

 3. TröttpådigRiddel

  Du tror att du är så smart när du precis som resten av Moderatslummen fortsätter att tjata om regeringsalternativ men sanningen är den att vilket regeringsalternativ som helst är bättre än ett med moderaterna. Egoistpartiet med egenintresse av rang.

 4. Jan-Erik Vahlström

  Vilken alliansregering? Den nuvarande eller en ny sådan?
  Kommer Centerpartiet och KD att ingå i en sådan regering? Ette centerparti vars vision är en fri invandring och som oftast under riksdagsspärren. Ett KD som konstant ligger under spärren till riksdagen.

 5. Edward Riedl

  Svar till Mange (2013-02-24 17:08)
  Till skillnad från dig tycker jag om blockpolitiken eftersom väljarna faktiskt vet vad de får efter valet och det blir även lättare att utkräva ansvar. Men man kan självfallet tycka annorlunda här.

 6. Edward Riedl

  Svar till gunilla jönsson (2013-02-24 17:38)
  Jag tror inte att något alliansparti hamnar utanför riksdagen. Men självfallet är det något alliansväljare måste ta med i beaktande.

 7. Edward Riedl

  Svar till Jan-Erik Vahlström (2013-02-24 22:01)
  Jag tror alla allianspartier kommer in även efter nästa val. Men det är något alla alliansväljare måste ta med i beaktande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.