Edward Riedl (M)

Jag håller med – Maramömötet var riktigt tråkigt

Jag håller faktiskt med alla som tyckte att Maramömötet var riktigt tråkigt. För faktum är att alliansen, trots alla försök att påvisa motsatsen, är ett starkt samarbete. Vi har framgångsrikt regerat Sverige i sex år. Att slutsatsen från mötet är att vi ytterligare ska fördjupa och utveckla det samarbetet tillsammans var ingen högoddsare utan faktiskt förväntat av alla. Så självklart var Maramömötet en riktigt tråkig tillställning. Alla visste redan på förhand vad som skulle hända. Jag tror de som går och röstar i valet 2014 faktiskt vill ha förutsägbarhet och ett stabilt regeringsalternativ som visat att man klarat både med och motgång bättre än i princip alla andra länder i Europa. För alternativet till ett tryggt och välfungerande regeringsalternativ är fyra splittrade partier i opposition som knappast ens vet vad de vill göra var och en för sig än mindre tillsammans med någon annan.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

16 kommentarer

 1. Neo

  Sverige har massarbetslöshet, och sjuka utförsäkras och arbetslösa tvingas bli slavarbetare på försörjningsstöd i ”Fas3”, så de sex åren av Alliansregering har varit en total katastrof, och detta säger jag som brukar rösta på Folkpartiet eftersom jag gillar deras ideologi, även om få av Folkpartiets politiker idag verkar följa sin egen socialliberala ideologi!
  Alliansen vann senaste valet på grund av att svenska folket inte vill se den av sossarna utsedda partiledaren som Statsminister!
  Att vara beroende av Sd för att få majoritet i Riksdagen för sina beslut känns inte alls som en ”stabil” regering, särskilt inte när två av Allianspartierna hamnar under Riksdagtsspärren i flera olika opinionsundersökningar, vilket tvingar dem att profilera sig emot de övriga Allianspartierna för att motivera sin egen existens!
  Löfven är dock den sämsta/tystaste oppositionsledaren någonsin, och detta trots massarbetslöshet…!

 2. Leif

  googla ”socialbidrag ökar” och sortera efter datum.

  Så det Edward kallar framgångsrik regerat Sverige så menar han att vi rika har fått det mycket bättre medan svaga lämnas att försöka överleva själva

  Säger en del om Edwards och andra borgares människosyn.

  *KRÄKS*

 3. lf

  För en gångs skull håller jag med dig.Med ett massuppbåd av medier så var väl tillställningen tråkig.
  Med två partier som ligger kring 3%spärren så har regeringsalternativet ingen styrka.

 4. Åsiktsmaskinen

  Inför valet 2006 sa Fredrik Reinfeldt att man blir trött efter 12 år visd makten. Om Alliansen får förnyat förtroende innebär det att ni kommer vara trötta när mandatperioden närmar sig sitt slut, varjefall om man får tro din egen partiledare.

  Är inte det allena ett tecken på att folket inte alls ska rösta på Alliansen utan på något annat

  Eller tycker du att vi ska ha trötta politiska ledare?

 5. JonasE

  Man får väl hoppas att Maramömötet var Alliansens gravöl, så vi hinner bevara något av vår välfärd och trygghetsystem !!.

 6. stefan

  Jadå, alla visste precis vad som skulle hända på ”Maramömötet”…. Naturligtvis ingenting! En (dåligt regisserad) teaterföreställning – inget annat. Det som presenterades på presskonferensen vsr givetvis klart och nerskrivet redan när gänget anlände!! Precis som det var hos Måddan -04. Går verkligen NÅGON på det där????
  Stabilt regeringsalternativ!!!??? Hahahahaha….. 34,3%! Det är vad ni får ihop i senaste mätningen. Kul tycker jag. Vad tycker du?
  Och allvarligt!!!??? ”Framgångsrikt regerat”….. Vem försöker du lura?

 7. Eva

  Haa-haa Edward, vem försöker du lura med orden att alliansen har ett STARKT samarbete? Och som ”grädde på moset” drämmer du till med påståendet att ni framgångsrikt regerat Sverige i sex år.

  Så här svamlar en sann borgarbracka…

  För det är väl knappast framgång för landet att välfärden håller på att monteras ner.
  Fråga vilken lärare du vill, så får du ärliga svar om vad Björklunds skolpolitik innebär.Lyssna så hör du att lärarna snart inte orkar längre.

  Sjukhusen har snart inte ekonomi att bedriva sjukvård. Åtminstone inte om det behövs en sjuksäng… För vårdplatserna är kraftigt beskurna. Och dessutom är vårdpersonalen såå stressade, oftast hinns inte ens matrasten med.

  I sparivern så har läkarsekreterare och städare monterats bort. Läkare får använda sin dyra läkartid åt att skriva, samt ringa runt och försöka jaga en ev. sängplats på sjukhuset.Sjuksköterskorna får använda sin tid även åt att rengöra sjuksängar och bord.För på ett dygn kan samma sängplats behövas åt tre patienter.
  Dvs.du läggs in. Några timmar senare kommer patient nr.2 som är lite sjukare än dej.Finns inga platser. Okej vi skickar hem Edward. Efter ytterligare några timmar, kommer patient nr.3 som är ännu sjukare. Då skickas tvåan hem.Jaa så här håller det på och personalen säger; vi orkar inte längre.
  En ledig dag eller semester kan gå åt helvete.Det fattas ständigt personal. Vikarier är borttagna.Och i solidaritetens namnn ställer personalen upp för varandra.

  Det finns läkare som gråter på morgonen, över sin djävliga situation…

  Nu ska jag inte dra hela konkarongen av samhällsnyttiga funktioner som monterats ner under alliansens tid vid makten.Då blir mitt inlägg en LÅNG roman…
  Fast det är svårt att glömma att brandstationer har lagts ned. Och vissa stationer har OCKSÅ FÖRSTÅS kraftigt beskurits.Deltidsbrandmän förväntas klara bränder och olyckor lika bra…

  Och på tal om Sveriges försvar som OCKSÅ försvunnit.Tänk vad utlandet ska skratta sej halvt harmynta åt oss

 8. Eva

  Joo hörde på tv:n om Sveriges numera nedlagda försvar att Sverige i dagsläget endast kan försvaras i några dagar. Att den där veckan ÖB talade om, ja det var en lyxig tanke.
  SKRÄMMANDE sa Bill. MYCKET SKRÄMMANDE sa Bull.

  Maramö mötet var en teater från första till sista akten…

  Att Annie Lööf ordnar föräldrafritt. Spökar ut trädgården med det orange allians skräpet som stod på gården.Engagerar hela Maramö till att koka,steka,baka och leverera.Lånar missionshuset.Tre ”knas” stegar upp på gården. Med ett paket. Hon, värdinnan sliiiter och river i omslagpappret.Ut kommer en orange tygtrasa. I nylon.Alla flinar. Både tre knas.Och hon.Dom står som skolbarn på gården. Och flinar. Mot fotograferna.Och mot solen. men dom fryyyser.Och vill få detta undanstökat…Så dom går in. I värmen.Det har vi sett på bild. Annie har minsann tänt en brasa.Det gäller att hotta upp mötet…
  Middagstallriken med någon fisk.Visades på bild.
  Annars brukar det heta. Hungriga vargar jagar bäst…
  Men inte hos Annie.

  Ut på gården kommer tre knas. Och Annie. Nu ska det grillas korv.Framför fotograferna.Och Freddan njuuuter.Korv är ju hans favoriträtt.
  Attans, attans…Synd att korven blev svart.Och Göran tappade sin korv.Och var det inte Göran. Så var det någon annan. Som tappade korven.Syyynd. På så goda korvar.

  Viljan fanns.Att stå enade.I logen. Och inför pressen meddela.
  Det bidde inget mer.Vi tillsätter några arbetsgrupper.Som drar upp riktlinjerna. För vad vi ska säga åt folket.För att få behålla makten.I evighet. Amen.

  Jaa Herregud, jag minns sagan om Kejsarens nya kläder
  jag läste för mina barn när dom var små.
  Teatern i Maramö har stora likheter med den sagan…
  Det bidde liksom ingenting, dom fick stå där nakna.

  Jag förstår varför M envisas med att kalla sej det nya arbetarpartiet.
  Man drar igång ett jippo. Som engagerar en hel hög med folk.Allt från chaufförer till pressen.Nån bakar, kokar och steker osv. Jaa då har fler kommit i arbete…

 9. Edward Riedl

  Svar till Åsiktsmaskinen (2013-02-27 20:08)
  Tvärtom ser jag ingen trött statsminister i Sverige. Han är fortsatt full av energi vilket är nödvändigt för att regera ett land.

 10. Edward Riedl

  Svar till stefan (2013-03-01 00:42)
  fast det som hände var att man faktiskt bestämde sig för att man vill jobba tillsammans ytterligare en mandatperiod. Något motsvarande finns inte på andra sidan.

 11. Edward Riedl

  Svar till Eva (2013-03-09 08:19)
  Jag anser att du har ett mycket tråkigt tonläge även om jag också inser att vi inte alls har samma verklighetsbild.

 12. Edward Riedl

  Svar till Eva (2013-03-09 08:58)
  Mot vem kan vi bara försvara oss några dagar? Det är väl en rätt väsentlig fråga. Danmark? Norge? Finland? Polen? Estland? Lettland? Vem av alla våra grannar är det vi bara kan försvara oss mot några dagar? Vilket land har vilja och förmåga? För det är väl rimligen så försvarspolitiken bör utformas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.