Edward Riedl (M)

Bra med biståndspengar till asylmottagande

Sverige är ett av få länder som idag når upp till 1%-procentsmålet. Vi skickar en procent av BNP till bistånd. Det är långt mycket mer än många andra länder. Till det är vi också ett av Europas mest generösa länder när det gäller flyktingmottagande. Mot den bakgrunden tycker jag att Finansminister Andrrs Borgs förslag om att använda delar av biståndspengarna till flyktingmottagande här hemma i Sverige.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , , ,

8 kommentarer

  1. Patrik

    Så det är alltså bättre att hjälpa de, i sammanhanget, få som lyckas ta sig hit än att för en mindre summa hjälpa mångt mycket fler i närområdet? Låter ju inte mer än vettigt..

  2. Leif

    Så vi kan skänka pengar åt andra men sjuka skiter ni i. Inte undra på att SD går framåt i Moderaternas Sverige!

  3. Mr Cool

    Pengar till bistånd i olika former verkar finnas i oändlighet medans våra pensionärer och viktiga samhällsfunktioner ofta måste dra åt svångremmen för att inte tala om nedmonteringen av försvaret. Men visst är det klokt att inte skicka ut ännu mera pengar till korrumperade och krigstörstande regimer utan använda pengarna ”internt”.

    Men det jag inte blir riktigt klok på är hur man kan ge föräldrapenning RETROAKTIVT för de år som invandrarbarnen har levt i sitt hemland INNAN de kom till Sverige. Se detta mot bakgrund att dokumentation ofta är bristfällig och man inte alltid kan VETA åldern på barnen. Om ersättningen är för generös så bidrar det säkert till att många invandrarkvinnor fastnar i hemmafrurollen och aldrig kommer in på arbetsmarknaden eller lär sig språket. Men jag är nyfiken på motivet till den retroaktiva utbetalningen……

  4. Edward Riedl

    Svar till Sven. (2013-03-05 11:22)
    Jag förstår vad du menar tror jag. men med en politik där nya svenskar snabbt kommer ut i arbetslivet är det bara en temporär kostnad att ta emot nya människor.

  5. Edward Riedl

    Svar till Mr Cool (2013-03-05 22:05)
    Nu har alliansregeringen sänkt skatten för pensionärerna vid fyra tillfällen och vi avser att fortsätta det arbetet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.