Edward Riedl (M)

Sverige har lägst andel långtidsarbetslösa i hela Europa!

När LO idag går ut och kritiserar regeringens arbetsmarknadspolitik kan det vara bra att veta att Sverige har lägst andel långtidsarbetslösa i hela Europa. Det går alltså jämförelsevis snabbt att lämna arbetslösheten i Sverige jämfört med andra länder. Självklart finns det fortfarande område som kan förbättras trots att vi på många områden är bäst i klassen. LO bör dessutom sluta gå i socialdemokratins ledband och istället företräda sina medlemmars intressen.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , ,

14 kommentarer

  1. Leif

    Just därför bör man fundera varför man röstar på er egentligen. Hur illa det än kommer att bli i Sverige så finns det alltid andra ställen som har det sämre.

    Man blir mörkrädd på hur ni fungerar egentligen

  2. kjell B

    Eftersom jag under mitt yrkesverksamma liv haft fackliga uppdrag, så vet jag att LO ger sitt stöd till det parti som är mest gynnsamt för arbetarrörelsen, och man har bedömt att S. varit det partiet. Det är bara att ”arbetarepartiet” moderaterna visar att dom- bättre än S.- är på arbetstagarnas sida, så får dom säkert LO:s stöd!

  3. Åsiktsmaskinen

    Så fort Svenskt Näringsliv slutar gå i Moderaternas ledband upphör också LOs behov av att gå i Socialdemokraternas ledband…

    Varför ska det bara vara på ena hållet?

  4. Tröttpådigriedl

    Men snälla nån, det är ju LO som har startat Socialdemokratiska Arbetare Partiet för att kunna påverka i politiken. Och nu vill du att dom ska sluta gå i Socialdemokratins ledband?????? Moderaterna har i alla år sagt nej och kommer så att fortsätta göra även om ni kallar er nya, nyare eller nyaste moderaterna!
    Googla ”vad har moderaterna sagt nej till genom åren” så kanske du får upp ögonen lilla vän!

  5. John

    Ja , det här är verkligen en försköning av arbetslösheten . När ni tog över makten så låg arbetslösheten på ca.6%. Nu är den över 8, å du är jättenöjd över ert jobb med att få ner den . Men vad som du inte redovisar är alla utförsäkrade och dom som är i fas-3 jobb. Detta slavarbete som ni har konstruerat är inte värdigt en människa som är utslagen, utan det speglar er ruttna människosyn i M .Hur i H-vete kan du inbilla dig att vi ska se M som ett parti som företräder arbetare när ni har lyckats försämra sjukersättning , ersättning från a-kassa och nu senast så har ni kommit med förslag om höjd pensionsålder till 75-år . Ja möjligtvis så kan du jobba tills du är hundra , men eftersom du har svårt redan nu med verklighetsbilden på samhället, hur tokig ska du inte va då du kommer upp i den åldern ?

  6. Edward Riedl

    Svar till kjell B (2013-03-11 14:55)
    Jag önskar det var som du säger att LO skulle stödja de politiska förslag som gunnar deras medlemmar istället för enskilda politiska partier oaktat vad de säger eller inte säger. Nu ser det dessvärre inte ut så.

  7. Edward Riedl

    Svar till Tröttpådigriedl (2013-03-11 15:06)
    Att ha den tonen du har bara därför att någon inte tycker som dig känns lite tråkigt. Goda argument behöver inga otrevliga ord för att bära.

  8. Edward Riedl

    Svar till stefan (2013-03-12 02:31)
    FAS 3 är idag ungefär dubbelt så stort som plus jobben. Oaktat vad vi kallar dessa insatser så behövs de över tid för personer som befinner sig långt bort från arbetsmarknaden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.