Edward Riedl (M)

Utanförskapet har minskat sedan alliansen vann regeringsmakten 2006

Sedan alliansen vann regeringsmakten 2006 har utanförskapet minskat dramatiskt och är nu enligt SCB nere på den lägsta uppmätta nivån någonsin. Minskningen av utanförskapet har dessutom skett under en av de värsta globala lågkonjunkturerna någonsin.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

5 kommentarer

  1. Tveksam

    Du Edward Riedl läser statistik som fan läser bibeln!

    För att kunna se vad alliansens politik gjort med det Svenska samhället så fattas det en kolumn och det är de som har försörjningsstöd (socialbidrag) lägg till den får du se vad ni gjort med den Svenska trygga modellen.

    Vid nästa val skall ni högerpartier bort från makten så långt det bara går.

  2. Lars Gidlöf

    Hej

    Rätta mig om jag har fel, men läser man denna tabell så var ju ”utanförskapet på väg neråt redan 2006, eller har jag fel.

    Sen var fanns väl inte ordet utanförskap innan valrörelsen 2006?

  3. Krister Klermalm

    Vad räknas in under kolummen ”arbetsmarknadsåtgärder” räknas då även Faserna (sysselsättningsgraden) så är dessa platser en tydlig utanförskap som utnyttjas både privata och kommunala verksamheter. Då kan man inte se det som att ni har minskat utanförskapet utan försvårat att komma/tillbaks in på arbetsmarknaden. Några har ju bara förflyttats ifrån ena stapeln till den andra ”ekonomisktbistånd” så med faktiska talen så har ni inte minskat. För man kan frågesätta statistiken av vilka parametrar som räknas med eller inte.
    Ser vi konjuktur läget med året 1990 är siffran någon procentenheter lägre dock sämre för kommande år kan öka i andel av befolkningen. Vinner Alliansen (Moderaterna) igen, kommer det att bli kämpigt att vända skutan om det inte görs blocköverskridande. För detta är vad det krävs med vissa områden som hör till välståndet ska ge vinst av investeringar för landets likvidamedel.

  4. Blahonga

    Hej Edward,

    Jag blir väldigt nyfiken på hur ni får ihop dessa siffror. Jag får det helt enkelt inte att gå ihop med SCB:s siffror utan våldsam manipulation. Om du tittar på åremedeltalet för arbetslöshet 2011 så ligger det enligt SCB:s AKU undersökningar på 390.000 individer, ett antal som du omöjligt kan få ihop med de siffror som du lyfter fram (vilket du får fram genom att slå ihop åtgärder med öppen arbetslöshet), även om du tänker dig viss dubbelräkning ihop med andra kategorier så går det inte. Är det helt enkelt baseat på arbetslösa ed ersättning (vilket bryter med internationella standard för hur man räknar och framstår som rent av ohederligt).

    Dessutom förefaller ett mått på utanförskap helt baserat på bidrag och försäkringsersättningar befängt. Det innebär att man kan avskaffa det med politiska beslut. Om du beslutar att avskaffa alla bidragsformer så kan du ju avskaffa utanförskapet.

    Naturligtvis förstår jag att du som politiker inte är bunden av samma standard som vi forskare är det gäller förhållandet till siffror och mått, men det borde kännas moraliskt väldigt tveksamt (jag skulle personligen känna ett rent fysiskt obehag). Skulle inte du kunna försöka undvika den rena ohederligheten och istället prata om sysselsättningsnivåer i absoluta och relativa tal eller arbetslöshetstal i absoluta och relativa tal enligt ILO definition. Dessa är mycket mer robusta och skulle kunna fungera som en utgångspunkt för ett hederligt politiskt samtal om vad som fungerar och inte fungerar.

    Jag skulle gärna sättaihop siffrorna åt dig om du så önskar publicera dem här

    MVH

    Mattias Strandh

  5. John

    159 ooo ungdomar i utanförskap och 21 miljarder satsade på att få fasjobb som ingen kan leva på . Vilket jä-la dravel du skriver .

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.