Edward Riedl (M)

Radiodebatt om jobb och fritid

Igår debatterade jag mot en medlem i föreningen "Allt åt alla" i P4 Västerbotten. Vi pratade om arbete, fritid och arbetslinjen. Jag kan förstå hur många vill arbeta mindre och ha mer fritid. Men frågan är om vi vill ha det till priset av mindre pengar i plånboken och mindre pengar till vår gemensamma välfärd. För det är baksidan som alla de som vill förkorta arbetstiden måste svara på.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , ,

En kommentar

  1. Patrik

    Du sa att moderaterna inte vill ha en viss procent arbetslöshet? Antagligen är du opåläst om hur kapitalistisk ekonomi fungerar eller, vilket jag tror, du blåljuger.

    För att kapitalistisk ekonomi ska fungera optimalt så behövs en viss arbetslöshet, annars brakar den ihop. Läs: http://josefsson.net/arkiv/etc2_97sid26_37.pdf eller öppna en samhällskunskap A-bok.

    Sen att du försvarar skatt i debatten är bara pinsamt då du i var och varannat blogg-inlägg ondgör dig över sossarna och skatt.

    Det tredje är att om du läser på om försök med 6timmars-arbetsdagar med bibehållen 8-timmarslön så gynnar det individen med mer fritid, mindre slitage på kroppen och allmänt bättre mående och belåtenhet med jobbet, företagen med mindre sjukskrivningar, ökad produktion då de har mer välmående personal och skiftökningar och iom detta så mår samhället bättre då företag kan anställa mer och mer skatt kan tas ut.

    Ställ detta mot eran politik då människor måste jobba mer. Sjukskrivningar och slitage ökar, fast det har ni ju ordnat bra genom utförsäkringarna, då folk tar livet av sig, men då är de ju ingen börda för er längre.

    All heder till Erik som förde fram bra argument och ett alternativ till er dystopi. Sen att han ägde dig då du bara låt som en trött, defensiv sosse gjorde det bara ännu bättre.

    /Patrik

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.