Edward Riedl (M)

Början till slutet för facebook?

I Storbritannien så har facebook börjat ta betalt för att skicka meddelanden till de som inte finns i ens eget nätverk. Modellen har testats i USA sedan slutet av förra året. Min gissning är att detta troligen är början till slutet för facebook om de fortsätter den vägen. Min gissning är att de flesta av oss användare inte är beredda att betala mellan 70 öre och 100 kronor för att skicka meddelanden. Jag är absolut inte beredd att betala för att skicka meddelanden.

Läs mer här.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

3 kommentarer

  1. Herr L

    Riktigt så ligger det inte till. Att skicka meddelanden är fortfarande gratis, men om du inte är vän med den du skickar ett meddelande till hamnar det inte i inkorgen utan i ”Annat”, en mapp som går att komma åt genom att som vanligt trycka på meddelandeikonen högst upp där det finns två flikar, en för meddelanden från dina vänner (Inkorg) och en för annat (”Annat”). Det som modellen Facebook testar gör så att meddelandet någon skickar till en icke-vän hamnar i inkorgen istället för i ”annat”. Så du kan nog simma lugnt. 🙂

  2. birgitta

    Facebook är ett fenomen som nog kommer stanna än en tid om det inte dyker upp en bättre konkurrent.
    Det farliga är att informationsflödet och kommunikationen folk dom tror dom delar och deltar i …inte når de som dom ämnat den till ….
    Politiken avhandlas i diverse trådar men källhänvisningar och ’djup’ i debatten lyser lika mycket som en mörk skog.

    Eftersom större media och lokal media har avsatt för mycket tangenttryck till ’drev’ och de skvaller som finns har tilltron ( tilltron till politiker och media) urholkats ännu mer och för varje dag som nätet spammas vattnas den riktiga politiken, dom riktiga samtalen ur.

    Det är inte bra för en demokrati att begrepp kastas hit och dit och används i fel syfte. Folk gitter inte läsa böcker eller läsa nätet ’källkritiskt’.

    Slutligen :Facebook är nog mest som en dränerande tabloid – löpsedel som man kan klicka sej i diket av.Få kommer att betala …men man vet aldrig ?

    bm

  3. birgitta

    man ska inte använda facebook´s meddelande-funktion för den är inte säker.
    Man ska bara använda den till sånt man törs riskera läcka ut till alla .

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.