Edward Riedl (M)

Vila i frid Margaret Thatcher

Igår gick en av 1900-talets största politiker bort. Hennes kamp mot socialismen är nog en del av det hon kommer att bli ihågkommen för. Hon slutade aldrig tro på den lilla människan. Margaret Thatchers gärning ska bedömas i skenet av den tidsepok hon levde i. Alla försök att applicera hennes politiska gärning på dagens värld leder helt fel. Hon räddade ett Storbritannien som i slutet av 1970-talet var på väg mot fullständig kollaps. Hennes politik ledde dessutom till att alla brittiska samhällsklasser fick ökad levnadsstandard även om det inte alltid låter så när hon diskuteras i Sverige. Det finns mängder med citat och kloka ord som hade passat i den här bloggen idag. Men jag väljer ändå ett om socialismen. Vila i frid Margaret Thatcher.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , ,

8 kommentarer

  1. Tommy

    ”Hon slutade aldrig tro på den lilla människan” hon slutade aldrig förakta den lilla människan hade nog varit mer passande, vidrigt att människor som skall representera Sverige politiskt hyllar en människa som försvarade Augusto Pinochet för att han enligt henne “brought democracy to Chile”. Men hon förde likt er en politik som gynnar dem som har det bra och såklart missgynnar dem som redan har det svårt.

  2. Åsiktsmaskinen

    Vad var det som var så ascoolt med Thatcher?

    Hennes många gärningar på Nord-Irland som inte kan kallas annat än brott mot mänskligheten?

    Hennes fulla stöd för apartheid-regimen i Sydafrika?

    Hennes varma och fulla stöd för diktatorn Pinochet i Chile?

    Arbetslösheten ökade under hennes styre mer än någon annan period i hela Englads historia.

    Hennes uttalanden om homosexuella?

    Vilket av dessa anser du vara värt att vurmas över?

    Människan Margaret Thatchers anhöriga känner såklart stor sorg och saknad. Det har jag full respekt över.

    Men politiskt är det förkastligt att hylla henne.

  3. Daniel

    Som vanligt snackar du enbart skit. Thatcher var en egoistisk fascist, en nyliberal av den värsta sorten. Hennes våldtäkt på ett tidigare fungerande land har lämnat det i spillror och än idag kämpar Storbritannien för att komma tillbaka till en sund balans och en gemensam solidaritet.

    Det är skrämmande att du tycker hon är en förebild, verkligen skrämmande. Jag skäms över att dela land med såna som dig.

    Vill man veta hur illa Thatcher förstörde, läs här: http://kentwerne.se/essaer-2/margaret-thatchers-arv/

  4. Joakim

    ”Hon slutade aldrig tro på den lilla människan”.

    Varför fördubblades antalet fattiga då under 80-talet i UK?

  5. John

    Jo , hon stod ju för en ökad massarbetslöshet och ökade samhällsklyftor, så i Moderata led fälls säkert en tår ur ögonvrån . Skick gärna en ros , men inte från mig .

  6. Patrik

    Fel fel fel igen av herr krigsprofitör.

    Han räddade de rikas England, medans arbetarna fick massarbetslöshet och sina fackförbund krossade. Samt att hon älskade Pinochet. Men det gör ju ni moderater också.

  7. M.Ejnar

    Hon trodde inte på den ”lilla människan”, hon dödade den, iaf i Storbritannien. Du säger också att hon ökade deras levnadsstandard, om du faktiskt kollar vad hon gjorde så ser du något helt annat. Folk dog av svält. Men det är ju bara en bråkdel av vad hon gjorde och vad ni ”moderater” vill göra med vårat land. Vila i frid Sverige.

  8. Johannes

    Hon fick familjer att gå under, svälta. Arbetslösheten att öka. Krossade välfärden och skyddsnäten genom att ge sig på arbetarna och deras skydd genom fack och dagligt arbete.

    The problem with Capitalism is eventually you run out of other people,s lifes.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.