Edward Riedl (M)

Skrämmande

Jag läser idag att socialdemokraternas ekonomisk politiske talesperson Magdalena Andersson (hon som gör anspråk på Anders Borgs jobb som finansminister) nu kan tänka sig att sälja statens aktier i Nordea. Men hon vill göra det först när aktien står på topp.

Även om alla önskade att de visste när en aktie står på topp så de vet om de ska sälja så är det tyvärr ingen som gör det. Det är skrämmande att läsa att hon som gör anspråk på att bli finansminister för Europas mest välskötta land tror att det går att förutspå när en aktie står på topp. Men det är nästan lika skrämmande att ekonomijournalister på SvD Näringsliv inte ställer den självklara frågan när hon kommer med ett sådant påstående.

Läs mer här.

Edward Riedl (M).

Etiketter:

2 kommentarer

  1. Johan

    Håller verkligen med dig i detta Edward, för tittar man på siffrorna är det verkligen skrämmande att en tilltänkt finansminister påstår detta. Nordeas börsvärde är 304353,89 msek samtidigt som bolaget bolagets aktie är smått övervärderad (1,25). Beta är sedan 1,22 och brukar ofta ligga ännu högre, vilket gör det svårare att spekulera kring när den skall toppa. Jag tror också att staten får svårt att få ut mer av nordea i framtiden eftersom banken även dras med en del skavanker.

  2. Mikael

    Stackars Edward
    Jag förstår att det känns förvirrande och skrämmande för dig som företräder Moderaterna att någon vill få ut maximalt om man säljer offentliga tillgångar.

    Mikael

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.