Edward Riedl (M)

Företagsbesök på Elgiganten

Igår besökte jag Elgiganten i Umeå för att lyssna in vad de ser för utmaningar framåt i sin verksamhet. Som vanligt vill jag veta vad politiken kan göra så att företagen utvecklas och vill anställa mer personal. Elgigantens platschef i Umeå, Jim Hedman, lyfte fram att de som företag tycker att goda relationer med olika intressenter som fackförbund, politiken mfl är viktigt för dem i det vardagliga arbetet. Jag är övertygad om att det är väldigt viktigt för oss som förtroendevalda politiker att ständigt vara ute och lyssna på företag, företagare och anställda för att kunna utforma politiken på bästa sätt på det här området. Jag kommer att fortsätta vara ute mycket och lyssna.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , ,

4 kommentarer

  1. erik

    … Ta kontakt med Arbetsförmedlingen och fråga om Elgiganten och Media Markt… Båda dessa företag i Umeå tar in massa praktikanter utan att ge dom jobb. Tror t.o.m Arbetsförmedlingen plockade bort just Elgiganten från deras lista då dom tog in tre åt gången utan att ge vidareanställning

  2. Robin

    Ja. Vad sägs om att kanske ta en titt på de ideella krafter i Umeå, som utan den här sortens uppmärksamhet ständigt sliter på för att göra livet bättre för våra kommuninvånare. Eller är det bara priviligerade personer som kan hoppas på att bli besökta och lyssnade på av förtroendevalda politiker?

    Jag har i alla fall farligt lågt förtroende i just detta fall.

    Frågan: Är det viktigare att skapa fjorton nya jobb på Elgiganten (vilket förövrigt verkar vara ett riktigt skitföretag om Erik här ovan eller nedan har rätt) eller att jobba för att alla människor ska ha chansen till ett drägligt och konstruktivt liv?

  3. Robin

    Ajuste, och passa på att prata med personalen också, när du är ute på plats. Jag förstår att det ser bättre ut för dig i media att stå på bild med chefer och andra moderaterna-hangarounds, men jag hoppas du ändå har ambitionen att göra ett bra jobb. Och det är sällan chefen som kommer ge dig det bästa och ärligaste svaret på hur verksamheten fungerar.

  4. Robin

    Varför har du skrivit vad du kör på bil? Är det en statusgrej, ett sätt att visa att du stödjer svensk industri eller helt enkelt att du har en ”miljövänlig” bil, denna paradoxernas paradox.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.