Edward Riedl (M)

Debatt på biblioteket om jobben

Igår var det debatt om jobben på biblioteket i Umeå mellan riksdagspartierna. Det var en bra debatt som jag tycker tydliggjorde skillnaderna mellan alliansen och de sinsemellan splittrade oppositionspartierna. Vi visade på hur Sverige klarat sig bättre än i stort sett alla andra länder i Europa genom den globala ekonomiska krisen. Samtidigt som miljontals jobb försvunnit i vår omvärld har vi i Sverige 200 000 fler som jobbar än när vi tillträdde 2006. Vi har sänkt skatterna så att en sjuksköterska har 1700 kronor mer kvar i plånboken varje månad när skatten är betald jämfört med när vi tog över regeringsmakten. Statens skatteintäkter har ökat med 157 miljarder kronor jämfört med 2006. Vi var tydliga med att det var fortsatt politik i den riktningen vi sökte fortsatt mandat för. De splittrade oppositionspartierna vill hellre tävla i att höja skatterna för de som jobbar och de som driver företag.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , , , , ,

3 kommentarer

  1. Roger

    Vad ska M göra åt löne dumpningen från låglöne länder ?
    Om inget händer är jag snart utan jobb.
    Människor kommer hit och jobbar men betalar ingen skatt eller arbetsgivaravgifter
    Och handlar väldigt sparsamt.
    Hur har ni tänkt att stats finanserna ska gå ihop.?

  2. Patrik

    Förutom alla härskartekniker du utsatte sossen för så glömde du svara på frågan som ställdes av publiken: Ni ljuger om ni säger er vilja ta bort all arbetslöshet då det ekonomiska systemet du står bakom funkar bäst med 8% arbetslöshet. Sluta ljug för oss, vi är inte dumma.

  3. Neothereal

    Lösningen är enkel och nästan kostnadsfri!:
    Arbetslösa bör ”anställas” av ”bemanningsföretaget” Arbetsförmedlingen och ges en gemensam grundersättning plus behovsprövad tilläggsersättning, men avtalsenlig lön då de hyrs ut eller placeras i ”årtgärd”! Studenter måste ges samma grundersättning som de arbetslösa, men max 12 terminer och utan tilläggsersättningen! Motsvarande grundersättningen måste vara skattefritt för alla, med platt skatt max 50 % på inkomster därutöver varje månad!
    Datoriseringen och robotiseringen plus effektiviseringen innebär att det kommer finns allt färre arbetsuppgifter som måste utföras, och detta samtidigt som befolkningsmängden ökar kraftigt, så enda sättet att minska arbetslösheten är att sänka normalarbetstiden till 6 timmar per dag, samtidigt som det blir självklart att schemalägga 6+6 timmar per dag vilket ökar Sveriges konkurrenskraft eftersom vi producerar mer per arbetsdag! Anställda kompletteras med ytterligare anställda! Motsvarande grundersättningen som ges arbetslösa som anställs av bemanningsföretaget Arbetsförmedlingen ska vara skattefri, kombinerat med höjd timlön, kompenserat med sänkt arbetsgivaravgift, innebär att lågavlönade, och arbetsgivare, inte förlorar en enda krona trots 2 timmar kortare arbetsdag! Den minskade normalarbetstiden leder till effektivare/felfriare anställda plus minskad sjukfrånvaro o arbetslöshet, vilket möjliggör skattesänkningarna!

    Alliansen har inte genomfört ett enda förslag som minskat arbetslösheten! Att införa åldersdiskriminering genom att göra det dyrare att anställa dem äldre än 26 än de som är 26 o yngre, samtidigt som ungdomsarbetslösheten är 6,7 %, INTE 25 %, var vansinnigt, så att avskaffa denna åldersdiskriminering är inte detsamma som en skattehöjning! Sänkningen av resaurangmomsen har inte lett till fler anställda i en bransch med hög personalomsättning! Istället för jobbskatteavdraget så borde motsvarande grundersättningen till arbetslösa vara skattefri för alla varje månad!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.