Edward Riedl (M)

Klyftorna ökade under S-regeringen

Det är sant att inkomstklyftorna ökat i Sverige mellan åren 1995-2010. Men faktum är att 86% av de ökade inkomstskillnaderna uppstod under den gamla socialdemokratiska regeringen. När man hör företrädare för socialdemokraterna och vänsterpartiet låter det inte riktigt så.

Men det viktigaste av allt är inte att de rikaste 10% av befolkningen fått en ökad disponibel inkomst med 88% mellan åren 1991-2007. Det viktigaste är att de fattigaste 10% av befolkningen faktiskt ökat sin disponibla inkomst med 15% under samma period. De rika blir rikare men även de fattiga blir rikare.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

9 kommentarer

  1. Åsiktsmaskinen

    Fast de rikare blir mycket med rika än vad de fattiga blir ”rika”.

    Dessutom har maderata politiker aktivt medverkat till att löneskillnaderna mellan män och kvinnors arbete kommer öka de kommande 3 åren. Detta genom att jobba hårt mot Kommunal i deras avtalsrörelse.

    Varför tvingade ni Kommunal att skriva på ett sådant löneavtal?

  2. Leif

    Nu är iofs 10% för en rik människor flera årslöner för en fattig människa. Men det är ju ändå bra att du konstaterar att klyftorna ökar. Alltid bra när en Moderat tar bort skygglapparna. Dock verkar du sakna kapaciteten att bearbeta den information du får då. Men det tar sig.

  3. Daniel

    Att de ökade under Sossarna är ingen nyhet. Däremot är det fakta att ”utanförskapet” samt klassklyftorna ökade mer under Allians-regeringarna än alla socialdemokratiska regeringar tillsammans under hela 1900-talet.

    Sluta gärna med ditt handviftande och ta istället ansvar för att Alliansen driver en människofientlig politik som långsiktigt främjar klassklyftor, utanförskap, fattigdom och en nedmontering av svensk välfärd!

  4. JonasE

    Den mätperioden är ju gjord till 86% under socialdemokratiskt styre (siffertrixande i vanlig Alliansordning), och det finns gott om andra mätningar som visat på hur klyftorna accelererats under Alliansstyret, bara en sån sak som ökningarna av antalet med försörjningsstöd, är en talade faktor för detta….för att inte glömma soppköer och kyrkans ökande börda i detta Alliansens Sverige !!.

    Men det klart starkaste beviset kommer från SCB, och en av Borgs egna (höst?)budgetar som visade samma siffror: Då man delat upp befolkningen i decilgrupper och jämför inkomstförändringen under perioden 2006-2010, det är då klart tydigt att de 10% med lägst inkomst har fått 8,6% mindre under 2006-2010 !!……just de 10% som mest skulle behövt få sin inkomst ökad har man i vanlig Alliansordning gjort än fattigare !!.

    Som jämförelse så har de två högsta decilgruppena fått mellan 13 och 14 % mer i inkomst, och snittet över alla decilgrupperna ligger på plus 8,6% mer i inkomst, och de 3 lägsta decilgrupperna komer inte ens upp till snittet så….skitsnack Reidl !!.

  5. lf

    Du har fått dina karameller att suga på.
    ”De rika har blivit rikare men även de fattiga blir rikare”.
    Så uttrycker sig en moderat.
    Jag uttrycker mig så här,”de rika har blivit rikare och de fattiga har i någon mån blivit mindre fattig”.

    Det erinrar mig om de två skogsarbetarna som diskuterade en löneförhandling på 50-talet.
    Den ena sade men nu har vi ändå fått 10%.Den
    andre svarade,vet du vad 10% på ingenting är ju ändå ingenting.

  6. Medmänniska

    Nu läser Hr Riedl statistik igen som djävulen läser bibeln.

    Sanningen Hr Riedl är att det hela accelererat under alliansens maktinnehav.

    Du beklagar att din dotter utsatts för hot och det gör jag också – men vad har Du och dina höger vänner gjort med tusentals barn i Sverige under er tid vid makten?

    Barn med utförsäkrade – arbetslösa – lågavlönade föräldrar har pressats till barnfattigdom av er politik under de två senaste valperioderna – nähä Hr Riedl se sanningen i vitögat er högerpolitik är och har alltid varit att omfördela från de relativt fattiga till era kärnväljare de redan välbärgade!

    2014 ska ni bort – bort – bort.

  7. lf

    Jag satt och såg på TV och den förstörelse som pågått i en Stockholms förort under natten.Detta är ju förfärligt.
    Om man inte förknippar det med de ökade skillnaderna i samhället då vet inte jag.Att det utlöstes av en tidigare polisinsats bevisar bara hur det är under ytan.

    Riedel har en slogan ”du blir inte fattigare för att din granne blir rik”.
    Jag är inte ekonom men nog finns det väl ett samband,för det är väl samma kaka vi äter av.
    Jag ställer nu en fråga till dig där vi alla kan konstatera att klyftorna ökar.
    Är det bra?
    Egentligen är det en bortkastad fråga.För ev.svar kommer kanske om två månader.Då är vi i en annan tid.

  8. Johan

    Det mest tragiska med hela detta OERHÖRT korkade inlägget av dig ridl är att du tycker ju faktiskt inte att dom ”fattigaste” är värd denna blygsamma ökning på 15%. Jag brukar skratta men den här gången blev jag faktiskt förbannad… Fanns det en post för en orättviseminister hade du platsat.

  9. M.Einar

    Sluta ljuga och vränga siffror och ta ansvar för att klyftorna ökat mest under eran regeringstid istället. Hurra för 10% på ingenting när hela välfärdssystemet håller på att monteras ner, de som tjänar minst har gått back på eran politik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.