Edward Riedl (M)

Svenskt medlemskap i Nato kräver bred samsyn

Sedan tidigare är både vi moderater och folkpartiet för ett svenskt medlemskap i Nato. Centerpartiet har tidigare föreslagit en utredning och nu är det också kristdemokraternas linje. Samtidigt kräver ett medlemskap i Nato att vi har bred samsyn i riksdagen vilket rent praktiskt innebär att även socialdemokraterna bör vara med om vi rent praktiskt ska ansöka. Att samarbeta i försvarsfrågan med andra länder är klokt på många sätt. Kanske är tiden mogen för att tillsätta en parlamentarisk grupp för att se på frågan om medlemskap i Nato.

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

4 kommentarer

  1. Stefan

    Finns inga fördelar med ett medlemskap i NATO. Trams! Måste man in i a—et på USA för att överleva? Svar: nej! Försök komma med en rimlig och trovärdig motivering som skulle göra ett medlemskap nödvändigt!!

  2. Mr Cool

    NATO är den enda militära kraft som över tiden kan borga för vår säkerhet. Se bara vilka som är med i NATO så blir det tydligare. Men inledningsvis bör vi omgående dra in SIDA:s bistånd till Ryssland (ni vet dom där som gör övningsanfall mot oss medans vi av ekonomiska skäl inte bemannar incidentberedskapen). De flesta länder som våra skattepengar öses över är tämligen välbeväpnade medans vi hela tiden skall lägga ned försvaret för att biståndet skall nå nya höjder. Moderaterna har stort ansvar i nedmonteringen……

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.