Edward Riedl (M)

Höjda skatter med S för jobb och företagande

Om socialdemokraterna vinner valet 2014 så väntar kraftigt höjda skatter för jobb och företagande. Dessutom vill miljöpartiet och vänsterpartiet höja skatterna ännu mer. Det enda som är säkert om vi får ett regeringsskifte efter nästa val är att arbetslinjen kommer att börja monteras ner.

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , ,

21 kommentarer

  1. Anders

    För att Sverige ska vara ett land att leva kvar i så MÅSTE S vinna nästa val.
    Det är snart slut på oss vanliga medborgare nu, vi orkar inte mer.
    Om ni vinner:
    Vi ska jobba tills vi är 75år.
    Ungdomsarbetslösheten som är alltimehigh kommer alltså bli över dubbelt så stor.

    Det värsta av allt: Sjukförsäkringen kommer inte att täcka psykiska sjukdomar. Om du är sjuk psykiskt så har du inte rätt till sjuklön, a-kassa eller sjukpenning.

    Detta är spiken i kistan för alla vi vanliga medborgare.
    Jag vet att ni rika klarar er, eftersom ni köper försäkringar som täcker upp ekonomiskt om ni skulle få en psykisk åkomma. Men vi normala och vanliga människor har inte råd till det.
    Vi kommer sitta där, utbrända, deprimerade, ångestfyllda, sönderstressade, självmordsbenägna… och inte få rätt att bli sjukskrivna eftersom det inte finns någon psykisk sjukdom.
    Autism, tvångstankar, fobier, AD/HD, damp… dessa kommer inte täckas av sjukförsäkringen. Det är psykiska åkommor.

    Så jag hoppas för alla normala människors skull, för alla i detta lands skull att S vinner nästa val.

    Det kan vara din pappa eller dotter som får psykiska problem och inte har någon rätt till hjälp eller ersättning… det kan vara din mamma eller son som tar sitt liv.

    Tänk på detta nästa höst.

  2. Maria Hansson

    Jag tror att folk ute i landet, kanske, är villiga att betala högre skatt för att rädda de allmännyttiga funktioner och sociala skyddsnät som nu, i det närmaste, har raserats.

    Bara en tanke, men om man öppnar ögon och öron för ”vanligt folk” är missnöjet stort.

  3. JonasE

    Ja vi får väl hoppas att Alliansens misslyckade arbetslinje monteras ner, för resultatet ser vi ju, ökande klyftor, ökande arbetslöshet, ökat utanförskap, och minskad välfärd och trygghetsystem.

    Alliansens arbetslinje har gått ut på att göra livet svårare för sjuka och arbetslösa, i sken av att dessa ska då komma i arbete, men utfallet har varit att dessa bara blivit fattigare och mer utsatta, men var är jobben ??.

    Att Socialdemokraternas politik skulle ge en skattechock, är ännu en av Moderatmyterna som beror på massiva felräkningar och allmänt siffertrixande, för verkligheten är annan !!.

    De 200 000 som du alltid nämner då jobbfrågan ta upp är en av era värsta siffertrixerier, då man enligt all expertis inte mäter sysselsättning i absoluta tal, utan de skall mätas relativt till andelen sysselsatta av befolkningen.

    För mäter man sysselsättning i absoluta tal så har Spanien bättre sysselsättning är Sverige, men är det så i verkligheten ??.

    Sen så såg jag att Moderaternas svar på Mr Bean = Kent Persson försäkte trixa ner arbetslöshetsiffrorna genom att inte räkna in de i Fas3 i denna statistik….så -varför är fakta ett sånt stort problem för Moderaterna ??.

  4. Johan

    OJOJOJOJOJOOOOOOOOJ! Nu har du slagit alla dina tidigare rekord i urbota korkade uttalanden ridl!
    Att Socialdemokraterna vill återställa arbetsgivaravgiften som ni SÄNKT heter inte att Socialdemokraterna höjer skatten. Siffertrixande är Reinis grej. Din grej är tydligen bara att svamla för ”arbetslinjen” som du så fint kallar oss arbetare den monterar ni ju ned för fullt redan! Arbetslösheten går uppåt, arbetsskadorna ökar och otrygga anställningar blir mer och mer vanligt. Allra värst är det för ungdomar som får samma kalla hand av samhället som dom utförsäkrade.

    Snart är Sverige lika fritt och bra som USA där många har det så gott ställt att dom har tid att ha 3-4 jobb samtidigt!!

  5. lf

    Ja du kan köra med statistik hit och dit.
    Jag kan bra säga att jag som fattigpensionär ställer upp på skattehöjningar.Jag vet inte om alla förstått vad skatt går till,det är ju till vår gemensamma välfärd och offentliga investeringar.Att solidariskt fördela skattemedel och utjämna skillnaderna.
    Vi har nu fått larmrapporter från hela Sverige hur vård och omsorgsorganisationerna går på knäna då inte minst under sommaren.Och detta blir bara värre för varje år.
    Hur har du tänkt lösa problemet Riedel? Du måste ju vara expert på det området.
    Du pratar om jobbskatteavdrag och hur bra det har varit för undersköterskor och industriarbetare.
    Då kan väl du som har en enorm utredningsorganisation att tillgå svara på frågan:
    Sen första jobbskatteavdraget infördes och till nu
    1.Hur mycket har en undersköterska tjänat på detta?
    2.Vad har du tjänat på detta?

    Vi är säkert många som väntar på ditt svar nu och inte om flera månader.

  6. stefan

    Säg inget! Säg inget! Tabellen är hämtad från ”politikfakta”!? Rätt???? Hahahahahahaha……

  7. kjell B

    Då man läser kommentarerna framgår det ju tydligt att det finns en vilja bland folket att ta samhällsansvar genom bl.a. höjda skatter, för att få råd att betala t.ex. skola vård, och omsorg! JAG vill inte vakna i avföring på vårdhemmet!!

  8. Edward Riedl

    Svar till Anders (2013-06-14 10:30)
    Jag ställer inte upp alls på din svartmålning av Sverige. Sverige är ett av världens bästa länder att leva och bo i.

  9. Edward Riedl

    Svar till Maria Hansson (2013-06-14 14:54)
    När du påstår att det sociala skyddsnät vi har i Sverige har raderats ut blir din trovärdighet rätt liten. Få länder om något i hela världen har ett mer omfattande socialt skyddsnät än Sverige. Om kritiken mot hur vi styr Sverige är så stort som du och andra här påstår kommer vi att förlora nästa val. Jag är däremot inte så säker som er att det kommer att bli så.

  10. Edward Riedl

    Svar till JonasE (2013-06-14 16:20)
    Socialdemokraternas i ett första steg höjda skatter med drygt 30 miljarder kronor är för mig en rejäl skattechock. Det är det som står i S-budgetmotion.

  11. Edward Riedl

    Svar till Johan (2013-06-14 16:42)
    Att vilja höja skatten som vi sänkt kan jag inte tolka på annat sätt än att S då vill höja skatten. Eller vad skulle du använda för ord för det? Sedan blir redan svaga argument ännu svagare när man är otrevlig vilket för dig kan vara något att ta med dig i framtiden. Vässa argumenten och var lite trevligare så ska du se att du kommer längre.

  12. Edward Riedl

    Svar till lf (2013-06-14 16:53)
    En sjuksköterska som tjänar 20 000 kronor i månaden brutto har med alliansregeringens jobbskatteavdrag idag 16 500 kronor mer kvar i plånboken varje år när skatten är betald. En riksdagsledamot har lite drygt 22 000 kronor mer kvar i plånboken varje år när skatten är betald till följd av jobbskatteavdraget. Vill du räkna ut hur jobbskatteavdraget slår för olika inkomster kan du gå till http://www.jobbskatteavdraget.se.

    Jag skickar med några rader nedan också om något som ofta missförstås.

    Även om jobbskatteavdraget sänker skatten på den del av inkomsten som man endast betalar kommunalskatt på, påverkas inte de kommunala skatteintäkterna. Jobbskatteavdraget är nämligen en statligt finansierad skattereduktion, som alltså bokförs i statens budget. Kommunernas och landstingens skatteintäkter beräknas exklusive jobbskatteavdrag.

  13. Edward Riedl

    Svar till kjell B (2013-06-15 09:47)
    Om de som kommenterar min blogg flitigast vore representativa för befolkningen så hade vi aldrig haft någon alliansregering till att börja med. Jag dristar mig faktiskt till att påstå att de som kommenterar min blogg inte är ett utryck för den breda folkviljan.

  14. JonasE

    Erat påstående om de 30 miljarderna, håller inte måttet vid en närmare granskning, då ni siffertrixar allt för mycket…..-så frågan kvarstår:-varför är fakta ett sånt stort problem för Moderaterna ??.

    • Johan C

      Vad är det du anser inte håller? Det står klart och tydligt i socialdemokraternas budgetmotion att deras politik innebär skattehöjningar på 33,1 miljarder, de motiverar detta till och med i motionen. På vilket sätt siffertrixar moderaterna? har du belägg för detta? Eller kan det vara så att du inte själv läst den fakta som finns. För faktan visar nämligen att arbetslösheten är 0,1% lägre än när socialdemokraterna hade makten. Notera då också att s-regeringen styrde i brinnande högkonjunktur. Ett annat faktum är att ungdomsarbetslösheten är en av eu:s lägsta då vi ligger 5,4 procentenheter under genomsnittet samt att den verkliga ungdomsarbetslösheten idag är 7,5 procent. Aliansen har dessutom skapat 1 059 918 fler jobb än S lyckades med i högkonjunktur, ganska intressent fakta som styrks av svergies bästa ekonomer och statistiker.

      • JonasE

        Bara som exempel så påstod Borg att S vill ta 30 000:- från arbetsgivarna, men bara ge tillbaks 10 000:-, och visst vid en första anblick så är det ett korrekt påstående, men om man sen ser vad som verkligen står i S-budgeten så är de 30 000:- minus som Borg pratar om på årsbasis, och de 10 000:- plus på månadsbasis, så i slutändan så är detta ett stort plus för arbetsgivarna vi pratar om bara där, och det finns gott om liknande exempel i Moderaternas kritik av S-budgeten, så siffertrixande är det enda ordet som gäller !!.

        Sen så är ditt sätt att räkna på arbetslösheten en gåta, för 2006 var den 6,5% och nu 8,2%, det kallar i alla fall inte jag för lägre, om man då inte siffertrixar den då som Moderaterna tycker så mycket om att göra !!.

        Sättet att räkna ungdomsarbetslösheten tycks variera från Moderathåll beroende på vad man vill ”bevisa”/siffertrixa, men enligt SCB så är den nu HÖGRE än vid Alliansens tillträde !!.

        Att Alliansen skulle skapat 1 059 918 fler jobb än S, efterlyser jag källa för !!.
        För det luktar siffertrix lång väg då Reinfeldt åkte dit i faktakollen för sina tidigare påståenden om 300 000 fler i sysselsättning, då det visade sig att han snodde 100 000 från S-regeringstid, så numera pratar han om 200 000 istället som i sig är mer korrekt, men om man räknar på det sättet så ligger både Spanien och Italien bättre till i sysselsättningen än Sverige, så hur korrekt är det i verkligheten utan siffertrixande ??.

        Faktum är att under Alliansregeringen så har arbetslösheten ökat, klyftorna ökat, bidragsberoendet ökat, utanförskapet ökat….-ja listan kan göras lång om man ser till verkligheten utan siffertrixande !!.

        Jobbskatteavdraget som Alliansen alltid prisar, visar ju sig vid en närmare granskning ätas upp av: -höjda a-kasseavgifter och slopat avdrag för A-kassan, -höljda karensbelopp för resor till och från arbete, -skatt på trafikförsäkringen, -höjd fordonsskatt, -höjda energiskatter, -bytt fastighetsskatt mot fastighetsavgift samt höjd fastighetsavgift för fastigheter under 910 000, -höjd vägtrafikskatt, -höjda egenavgifter, -och sist då lite mer valfritt om man drabbas av detta eller inte (jag inte) men i alla fall – höjda tobaks och alkohol skatter !!.

        Hur mycket tror du då att en normalinkomsttagare har då kvar av sitt jobbskatteavdrag ??, -någonstans mellan inget och ren förlust, men i vanlig Alliansordning så klarar sig övre medel och höginkomsttagarna rätt så bra !!.
        Alliansens version av rättvisa och jämlikhet är bara en papperstiger som inte klarar verkligheten, och Alliansens lösning på detta är siffertrixande och bortförklaringar, men verkligheten kommer ikapp !!.

        Nej Alliansens 2/3 samhälle måste upphöra snarast och det är dags för ett styre som ser till alla istället !!.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.