Edward Riedl (M)

Strejkrätten ska respekteras

Under den pågående konflikten mellan arbetsgivare och fackföreningar inom kollektivtrafiken så valde Fria Moderata Studentförbundet att gå in och vara strejkbrytare i Stockholm. Detta gjorde mig upprörd då många tror att det är en organisation knuten till nya moderaterna vilket inte är fallet. De är helt fristående. Vi har en bra och välfungerande ordning i Sverige som gynnat både arbetsgivare och löntagare. Den modellen ska vi vara rädda om och stå upp för. Vi moderater måste vara tydliga med att vi givetvis värnar strejkrätten.

 

Jag skrev om detta i aftonbladet idag och inlägget går i sin helhet att läsa här.

 

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , ,

8 kommentarer

  1. Bergis

    Sättet som Fria Moderata Studentförbundet agerar på visar ändå vilken människosyn personer som
    kallar sig moderater har. Privatisera och svält ut busschaufförerna har ju varit ert motto under en
    lång tid nu. Så kom inte med några dubbla budskap att vissa i ert parti skulle vara bättre än andra.

  2. Leif

    Alltid uppskattat att se Moderater tänka fritt utan skyddsnät. När skall du släppa garden och säga vad du egentligen tycker Edward?

  3. Bergis

    När klasskampen hårdnar så ser man vem som ställer sig på arbetarnas sida… och vilka som är våra motståndare. Många toppmoderater har varit medlemmar i FMSF och att påstå att dem är fristående är rätt löjligt när de ideologiskt, precis som M själva, står på arbetsgivarnas sida. Såna här uttalanden Som Edward Riedl gör är bara genomskinlig och populistisk ”damage controll”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.