Edward Riedl (M)

Löfven vill bli statsminister med stöd av SD

Fredrik Reinfeldt och hela alliansen har varit tydlig när det gäller sverigedemokraterna. Vi tänker inte ge dem inflytande över svensk politik. Vi har varit tydliga med att vi söker förnyat mandat av väljarna för en fortsatt alliansregering efter valet 2014. Inget av de i alliansen ingående partierna tänker sätta sig i en regering med socialdemokraterna efter valet trots att sådana rykten sprids. Då återstår MP, SD och V för Löfven. Det enda parti Löfven varit tydlig med att han inte vill ha i en regering är V. Skulle SD bli vågmästare även efter nästa val har Reinfeldt varit tydlig med att han tänker släppa fram en röd-grön regering om den har större stöd av väljarna än alliansen. Löfven har varit tydlig med att han inte tänker ge samma löfte. Eftersom samtliga allianspartier varit tydliga med att de inte tänker bilda regering med S så kan det bara betyda att Löfven inte har något emot att bilda en regering med stöd av SD. Långt borta är tydligheten som Mona Sahlin stod för när det gällde att aldrig ge de främlingsfientliga inflytande över politiken i Sverige.

 

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

27 kommentarer

  1. Maria Skiddi

    Ps

    Även Anybody har en mycket bra inlägg här (från 2012) men fräsch ändå!

    http://anybodys-place.blogspot.se/2012/11/aldrig-nagonsin-aldrig-nagonstans.html
    ” Har Mona Sahlins aldrig-uttalande fått tillägget .. ”utom bara ibland”?

    Jag har ingen aning om vad det är de röstar om i EU i dag, mer än att det är en av LO:s hjärtefrågor .. men om ”aldrig någonsin” får tillägget ”utom när det gäller VÅR viktiga fråga” så känner jag att jag inte riktigt får en hållbar varudeklaration när det gäller oppositionens förhållande till Sverigedemokraterna.”
    ”Dagens citat .. Den moderna mänskligheten har en dubbelmoral, en som vi predikar men inte tillämpar och en som vi tillämpar men inte predikar.”

  2. Johan

    I sådana fall kan jag bara dra en slutsats, att även tex. finnarna är ”främlingsfientliga”, eftersom de har en restriktiv invandringspolitik. Ungefär på den nivå som SD tänker sig.

    Personligen tror jag de etablerade partierna kommer att förlora stort 2014 eftersom de tappat fotfästet och kontakten med vanligt folk.

    Vem som helst med lite förnuft inser att vi inte klarar av att importera arbetslöshet och sociala problem i hur stor skala som helst och hur länge som helst. Att bli stämplad ”främlingsfientlig” för sådana slutsatser bara ökar sympatierna för SD.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Att ha synpunkter på dagens invandrar och flyktingpolitik innebär inte att man gillar SD.

  3. stefan

    Egentligen borde man inte ens bry sig om att kommentera detta….. Det här var så lågt Riedl – så j–la lågt! Du vet så väl att han klart och tydligt tagit avstånd från SD, men det skiter du i – liksom din partiledare. Bedrövligt är vad det är!

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Men problemet är att Stefan Löfven inte tagit ställning för att inte bli statsminister i en minoritetsregering av SD. Det är själva poängen.

  4. John

    Jag läste just en artikel om förtroendet för Umeås politiker bland folk är väldigt lågt . Det är kanske inte så underligt att det blir så när sådan smörja spys ut ur din mun , men du får väl göra nån snyfthistoria om förtroendet likt de mordhot som det stod i tidningen om för en tid sedan. Önskar du kunde få ett arbete istället för att sprida lögn och förbannad dikt.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Nu innebär demokrati inte att alla tycker som dig. Det är därför vi har val. Att du inte gillar mig och det jag står för innebär inte att inte andra gillar mig och min politik.

  5. Pilens

    Det börjar bli ganska tjatigt nu. Undersökning efter undersökning visar att svenska folket inte vill ha blockpolitik utan fria partier, fria att regera tillsammans utifrån svenska folkets valresultat.
    Den ende som tjänat på alliansnen är Fredrik. Övriga borgerliga partier håller på att utrotas.
    Freddes lama försök med att tvinga fram ett ”antiSDlöfte” lyser desperation, ett försök att tvinga ihop S med V så att Fredde ska kunna mala på om att en röst på S är en röst på V. Genomskinligt.
    Allianspartierna kommer att överge alliansen likt råttorna från ett sjunkande skepp. En regering med S, MP, FP eller C vore bara bra för sverige. Då skulle det människofientliga M stängas ute från makten.
    Jag tror att dom flesta är smarta nog att fatta detta. Att då fortsätta tjata om det är faktiskt ganska patetiskt.

  6. Neo

    Det är nackdelen med att ingå i en Allians eftersom Socialdemokraterna hoppas, förväntar, sig att FP eller C tar ansvar för Sverige och antingen bildar regering tillsammans med Socialdemokraterna eller så regerar S o Mp i minoritet och lägger fram förslag där Fp och C ger dem stöd i de enskilda sakfrågorna utan att behöva ingå i en S-ledd regering!
    Alliansen innehar idag regeringsmakten enbart tack vare att Sverigedemokraterna inte röstade emot dem, och att förvänta sig att S o Mp o V aktivt skulle rösta till stöd för en högerregering är inte sannolikt, precis som Moderaterna knappast aktivt röstar till stöd för en rödgrön regering för att undvika att Sd orsakar kaos, så det mest sannolika är att Alliansen måste splittras för att undvika kaos efter valet!

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Alliansen bär regeringsmakten av det enkla skälet att väljarna röstade fram en alliansregering. Vi var helt enkelt det största regeringsunderlaget.

  7. Lars-Åke

    Great! Ni I M som som är så regeringsberoende av den öppet fula och kaxigt böghatiska bibelfrikyrkohögern KD är alltså helt oskyldiga till att politisk makt inte korrumperar – människorättsligt? Ok. Då vet vi det. Dra sagan om rödluvan också – vid nästa val – vet jag 🙁 No smileys.

  8. Stefan

    Såg du intervjun på fyran med Löfven 8:15 idag? Två gånger sade han – klart och tydligt! – att SD skulle hållas utanför alla möjligheter till att ha en betydelse inom riksdagen!!!! Räcker det för dig, eller!? Fråga: har Stefan Löfven tagit avstånd från SD eller inte? Klarar du av att besvara den frågan utan vinklingar eller lögner?

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Faktiskt inte. Han har inte sagt att han inte tänker regera med ett mindre regeringsunderlag än alliansen med stöd av SD. Tills han säger det är det bara tomma ord och inget annat.

  9. lf

    Edvard Riedel gör sig till åtlöje och det är inte första gången.Hur kan en moderat politiker från Västerbotten föra fram rena lögner.Det tyder på en viss desperation.
    Jag tillhör en generation som vet att under kriget då högern stödde nazisterna,har du glömt din historia,Edvard Riedel.Då du anklagar vänsterpartister idag för att var kommunister då kastar du sten i glashus. Men då du anklagar Löfvén för att vilja regera med stöd av KD,då har du gått över gränsen.
    Jag vet inte men nog känns det som din politiska plattform är på väg att sjunka.
    Jag hoppas att du ändå får vara kvar som ordförande i båtägareförbundet.

  10. JonasE

    Alliansens andra mandat period har ju varit beroende av SD:s stöd mest hela tiden, så sten i Moderata glashus Reidl ..
    Som opinionsläget ser ut nu så är sannorlikheten större att S kan bilda regering utan att förlita sig på SD än vad Alliansen kan säga !!.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Vi är inte beroende av SD. Däremot förlorar regeringen varje gånga S, SD, MP och V har samma uppfattning i någon sakfråga. Det är skillnad.

  11. Carl Anders Breitholtz

    Slutsatsen du drar är helt riktig: Men påståendet att SD skulle vara främlingsfientligt är fel. Det framgår inte av deras partiprogram, inte heller av partiledningens uttalanden. Läs på, tänkt till och tag ställning självständigt – även om det ”känns obekvämt”.

    Av samma anledning tycker jag det är skräp av Reinfeldt och Alliansens andra partiledare att inte samarbeta med SD. Att isolera kallas i andra sammanhang för mobbning. I det här fallet handlar det om kanske en miljon svenskar, som sympatiserar med SD och som de ignorerar. Självfallet odemokratiskt.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Jag är fullt medveten om hur SD vill framställa sig. Men att påstå att de inte är främlingsfientliga trots allt som kommer fram känns nästan lite naivt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.