Edward Riedl (M)

Löfven är fortfarande tyst i regeringsfrågan

Med drygt ett år kvar till valet fortsätter Stefan Löfven att ducka i regeringsfrågan. Socialdemokraterna är trots allt ett 30-procents parti och kan inte göra anspråk på att själva bära regeringsmakten. Han vill inte ha med vänsterpartiet i en regering och folkpartiet och centerpartiet har sagt nej tack. Då återstår miljöpartiet och det lär inte räcka för att bli större än alliansen. Då återstår vänsterpartiet. Frågan är om Löfven vågar säga att Jonas Sjöstedt ska få bli minister i en eventuell röd-grön regering eller inte? Men även om Löfven tar med både MP och V i båten så lär sannolikt sverigedemokraterna bli vågmästare. Då infinner sig frågan om Löfven även om de röd-gröna tillsammans får mindre stöd än alliansen kan tänka sig att ta stöd av SD. På den frågan vill Löfven inte svara. Den som inte kan tänka sig att bilda regering med stöd av SD bör rimligen kunna ge ett sådant besked. Ett icke-svar är ett mycket tydlig svar. Löfven kan tänka sig att ta stöd av SD för att bilda regering. All denna osäkerhet i regeringsfrågan ger en minst lika stor politisk osäkerhet. Den som röstar på S har ingen aning om hur stort inflytande MP och V kommer att få.

 

Samtidigt som Löfven blir svaret skyldig i regeringsfrågan förbereder sig alliansens fyra partier för att tillsammans ge väljarna tydliga besked för hur ytterligare fyra år med alliansen ska se ut och vilken politik vi söker förnyat mandat för. Vi kommer att vara tydliga i både sakpolitiken och i regeringsfrågan.

 

Edward Riedl (M).

Etiketter: , ,

6 kommentarer

  1. Leif

    Den som inte kan tänka sig att bilda regering med stöd av SD bör rimligen kunna ge ett sådant besked.

    Skönt att ni i Moderaterna så kraftfullt gått ut med den informationen

  2. Hans

    Vem regerar nu med stöd av SD? Hur många beslut har fattats med det stödet? Vilken är plan B om inget av minoritetspartierna inte kommer in i riksdagen? Att vara statisk är det detsamma som att vara moderat?

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Vi har inget stöd av SD. Däremot förlorar alliansregeringen när S, SD, MP och V har samma uppfattning i någon fråga.

  3. stefan

    ”Då infinner sig frågan om Löfven även om de röd-gröna tillsammans får mindre stöd än alliansen kan tänka sig att ta stöd av SD. På den frågan vill Löfven inte svara. Den som inte kan tänka sig att bilda regering med stöd av SD bör rimligen kunna ge ett sådant besked. Ett icke-svar är ett mycket tydlig svar. Löfven kan tänka sig att ta stöd av SD för att bilda regering.” Efter detta inlägg finns det bara en fråga att ställa: Ljuger du medvetet eller vill du inte förstå??? I vilket fall som helst är du så pinsam att man tror inte det är sant! Du har fått klart besked av Löfven!!!!! FATTA!!!
    När det gäller regeringsfrågan så fick du ett bra svar av ”Pilens” efter ditt förra lögninlägg om SD-stöd. Läs den!

  4. Edward Riedl (inläggsförfattare)

    Men nu missar du det uppenbara. Löfven svarar inte på den konkreta frågan. Han säger bara att SD inte ska ha inflytande men vägrar att svara på vad det innebär konkret.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.