Edward Riedl (M)

Bra med mer kommersialisering av kulturen

I dagens ledare i Västerbottens Folkblad ondgör sig Maja över alliansens kulturpolitik som leder till en ökad grad av kommersialisering av kulturen i Sverige. Hon glömmer medvetet eller omedvetet bort att kulturen fått mer skattepengar under alliansregeringens tid vid makten. Att en elit av vänstertyckare inte tycker kulturutövare ska behöva tänka på vem som ska ta del av kulturen känns för mig väldigt konstigt. Det blir nästan ett skällsord att vara kundintresserad inom finkulturen. Personligen tycker jag att det är bra att kulturutövare måste fundera över vem som vill ta del av det som de gör. En ökad grad av kommersialisering innebär inte att staten ska sluta vara en finansiär av kultur vilket alliansregeringen tydligt visat inte heller är fallet.

 

Edward Riedl (M).

Etiketter: , ,

4 kommentarer

  1. Michael Stenlund

    Edward, vem är då kunden? När du i stort reducerar kultur till att bli en transaktion mellan producent och kund, så vinner du en billig poäng men dödar samtidigt i stort sett allt som är viktigt med kultur. Moderaterna var kulturkonservativa. De nya Moderaterna ser pengar som det enda bestående värdet.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Jag håller inte med dig i din slutsats. Jag säger att vi fortsatt ska använda skattepengar på det här området vilket innebär att det inte bara är marknadskrafterna som styr. Däremot ser jag positivt på att mer kultur konsumeras.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.