Edward Riedl (M)

SAS säljer sina flygplan

För att få pengar i kassan, bättre likviditet, så säljer SAS nu i omgångar sina flygplan och hyr sedan tillbaka dem. Alldeles oaktat hur företagets ledning försöker förklara detta så ser det för mig snarast ut som om SAS är ett företag som reagerar på fortsatta svårigheter att klara den löpande ekonomin med att ta till kortsiktiga åtgärder som hela tiden försämrar företagets långsiktigt möjligheter till överlevnad. För företaget som köper flygplanen och sedan hyr tillbaka dem till SAS gör det för att tjäna pengar på SAS finansiella svårigheter och inte för att erbjuda något mervärde i själva flygplanen. Så SAS får kortsiktigt pengar i kassan för att företaget inte genererar tillräckligt med intäkter på verksamheten. Samtidigt så blir konsekvensen att SAS får dyrare kostnader i framtiden. Vem tror att SAS kommer att lösa sina utmaningar på det sättet? Inte jag åtminstone.

 

Läs mer här.

 

Edward Riedl (M).

5 kommentarer

  1. JonasE

    Håller med dig Reidl, låter som att dom ”skjuter sig i foten” här, det lär kosat mer än det smakar i slutändan, för liknande har ju prövats förr och resultatet tycks alltid bli en fördyring !!.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Det är för att det alltid leder till en fördyring. Annars finns det ingen i andra änden av sådana här affärer.

      • JonasE

        OM det nu alltid leder till en fördyring, så kan man undra i vad nyttan ligger i att sälja ut och privatisera statliga och kommunala bolag ??, det leder ju till samma sak i slutändan……fördyring !!.

  2. Wille

    Förlåt Edward, men jag tycker du skriver så bra… Jag kanske är för dåligt insatt, men min allmänna bild är att detta är vad regeringen har gjort och gör just nu.. sälja ut statliga företag för kortsiktiga pengar i kassan.
    Jag förstår också att de pengarna för stor nytta nu och har hjälp Sverige genom ”krisen” och vi kan leva några år till men sedan då?

    Rätta mig gärna om jag har fel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.