Edward Riedl (M)

Lite mer om Vattenfall och Nuon

254673_691317567549053_1997399890_n

Idag har jag haft inne en debattartikel om Vattenfall och Nuon i VK. Lite fakta kan vara på sin plats när S försöker plocka billiga politiska poänger. Efter en genomgång av Vattenfalls årsbokslut (efter tips av min kollega Jan Ericson) sedan 2007 kan jag också konstatera att utländska investeringar gjorda av den förra S-regeringen inneburit större nedskrivningar än sådana investeringar som gjorts av alliansregeringen, Nuon inkluderat. Min poäng är inte att S-regeringen var sämre, även om det förvisso stämmer, utan att allt företagande är risktagande. Även statligt företagande är risktagande.

 

Edward Riedl (M).

Etiketter: , ,

4 kommentarer

  1. lf

    Du försöker på alla sätt nedtona NUON affären, detta är ju väldigt typiskt för Riedel.Istället för att föra en konstruktiv debatt om vad som gick snett, drar du upp någonting i dåtid som kritik mot S.
    Vet du varför Reinfeldt,Borg och Maud Olovsson inte kommenterar denna jättelika förlustaffär för skattebetalarna.
    Dessutom hade de blivit varnade för denna affär.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Nuon har tappat i värde precis som alla andra inköp innan den här sektorn drabbades av sämre konjunkturläge. När efterfrågan på energi ökar igen, vilket den sannolikt kommer att göra, så stiger innehaven i värde igen.

  2. JonasE

    Dessa ”utländska investeringar gjorda av den förra S-regeringen” har ju också Allianspartierna kritiserat förra S-regeringen för, och så går man och gör samma sak själva !!.
    Det låter mer än lovligt korkat att slösa bort 30miljarder till, då man redan hade facit från hur det gått tidigare !!.

    Nu tycks det pågå ett slags ”svarte Petter” lek, där man försöker komma undan ansvar, eller skylla ifrån sig från regeringshåll så mycket man bara kan, vad hände med ”vi tar ansvar för Sverige” ??.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Jag är inte lika orolig som dig. När priserna på energi går upp igen, vilket de sannolikt gör, så kommer många affärer som idag ser dåliga ut att ses som lysande. Inte trodde jag att du var en kvartalskapitalist. Ägande ska vara långsiktigt över konjunkturcykler.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.