Edward Riedl (M)

Osunda kroppsideal får våra barn att må dåligt

Idag får barnen otroligt många intryck från tv, dator och tidningar. De formligen översköljs av reklam och inbäddade budskap även i det som inte är reklam. Redan väldigt tidigt börjar medvetenheten om den egna kroppen och samhällets kroppsideal att påverka dem. Det är värst för flickorna men även är ett problem för många pojkar idag. Vi i vuxenvärlden måste motverka att barnen far illa av allt detta på alla sätt vi kan. Vi var många som reagerade när en känd klädeskedja hade, vad som sas vara rester från ett gammalt parti, skärp med centimetermått. Det var riktigt uselt för att tala klarspråk. Men vi måste komma ihåg att det är mycket annat som påverkar dem och sprider bilden av hur kroppen ska se ut. Vi måste reagera även där.

 

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. Leif

    Men det måste ju finnas valfrihet eller vad ni brukar spotta ur er så fort ni ser någon kritisera ett företag. Företagen utnyttjar redan barnen i skolan uppenbarligen, varför inte släppa lös allt. Ni kan ju inte bara gå halva vägen när det gäller sånt här.

    Eller så är det kanske dax att fundera på om att släppa marknaden helt fri är rätta vägen att gå. Förstår att JB historien sitter som ett blåöga på den moderata politikern som tycker att privata alternativ är det bästa.

    Väl spenderade pengar från er sida, men företag går ju bra, men svaga och gamla fuskar ju bara.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Ibland undrar jag om du verkligen läser det jag skriver när du uppenbart så grovt misstolkar och missförstår det jag skriver?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.