Edward Riedl (M)

Kungamiddag

kung

Igår var kungen och drottningen på besök i Västerbotten. Resan började i Lycksele, sedan Vindeln och sedan Umeå där middagen hölls på kvällen hos landshövdingen. Kungen firar 40 år på tronen och gör tillsammans med drottningen en resa genom hela Sverige och igår var turen kommen till Västerbotten. Det är fantastiskt att se med vilken glädje kungaparet togs emot och som vanligt är det alltid roligt att få visa upp allt bra som finns i vårt län, inte minst alla duktiga och driftiga människor.

 

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , , ,

4 kommentarer

  1. Fredrik

    Är själv moderat i grunden men också republikan, tycker kungar och prinsessor hör hemma i sagor och historien. Tyvärr är alla allianspartier för monarki, skulle önska moderaterna tog upp frågan (det har kanske gjorts?), tycker republik är mer i linje med partiets ideprogram som jag själv som sagt sympatiserar väldigt mycket med.

    Enklast vore att bara avskaffa monarkin och sedan köra på som vanligt. I praktiken är det ju så att statsministern representerar Sverige utomlands och talmannen har en statschefs uppgifter inrikes.

    Varken kung eller president

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Precis som du själv skriver så är det statsministern, den som är folkvald, som gör det mesta. Det finns röster både för och emot kungahuset inom moderaterna. Personligen så tycker jag att vi kan ha kvar kungahuset. Finlands modell t.ex. känns inte så lockande om jag ska vara ärlig.

  2. ceko

    Ja, det märks på ett foto av Dig att Du är uppspelt. Middagen var också god och påkostad..
    Men skolmaten i en del skolor är undermålig enligt media. Idag var det ett inslag i TV,s Rapport att kostchefen i Flens kommun har sagt upp sin tjänst pga skolmaten inte uppfyller det krav som krävs för skolbarn.
    Tycker Du Edward att detta är rätt. Ni som var inbjudna och har bra löner och arvoden. Ni borde kunnat själva betala för middagen, I stället för att det skall tas ur de allmänna medlen. Skolor och äldreomsorgen i kommunerna försöker spara på det mesta för att hålla sin tilldelade budget. Men i Moderata kretsar tycker säkert de flesta att småfolket bör ställa upp så att De som har makten får äta och dricka gott.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Jag jobbar för att vi ska få bättre mat i både våra skolor och inom äldreomsorgen. Det är viktiga frågor. Sedan kan man alltid diskutera vem som ska stå för notan vid dylika tillställningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.