Edward Riedl (M)

Höggravid kvinna misshandlades för att hon bar slöja

I Stockholm misshandlades en höggravid kvinna för att hon bar slöja. Tyvärr finns det fördomar och intolerans runt om i Sverige som är helt oacceptabelt. Alla vi som vill ha ett öppet och tolerant samhälle måste alltid ta avstånd ifrån främlingsfientlighet i alla former. Det som gör mig mest förbannad är att det många gånger är redan utsatta som blir måltavlan för dessa trakasserier. Det är tyvärr något vi sällan pratar om. För det är kvinnor som har slöja. En del säkert därför att de vill och andra därför att det förväntas av dem. Men kvinnors svaga ställning och hedersproblematik är högst påtaglig för alltför många unga tjejer och kvinnor som kommer hit från andra delar av världen. Det är givetvis inte av omtanke för dessa kvinnor som intoleranta människor ger sig på dem i slöja med ord, blickar och som i det har fallet också fysiskt.

 

Men jag undrar om intolerans och främlingsfientlighet verkligen bäst bekämpas genom att försvara slöjan istället för kvinnorna på det sätt många nu gör. Jag ser att flera kända personer och politiker själva klär sig i slöja för att stödja och visa sympati. Självklart har alla rätt att klä sig som de vill. Men jag är verkligen osäker om öppenheten och toleransen i ett samhälle bäst mäts i hur många som har slöja på sig av den kvinnliga befolkningen. För tvång kan se ut på många olika sätt. Men alldeles oaktat detta så måste vi gemensamt arbeta för att alla som kommer till vårt land ska känna sig välkomna. Samtidigt ska vi vara lika tydliga med vilka lagar och regler som gäller här.

 

Slöjan är ett svårt ämne eftersom det handlar om mer än bara ett stycke tyg. Men ingen som bär slöja ska i Sverige behöva utsattas för omgivningens fördömanden. För antingen bär personen ifråga slöjan av frivillighet och då har ingen annan med det att göra. Sverige är ett fritt land. Om slöjan bärs som ett resultat av någon form av förtryck av henne som kvinna är det sista hon behöver en omgivning som förtrycker och marginaliserar henne ännu mer.

 

Läs gärna den här texten även om den har några år på nacken.

 

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , , , ,

10 kommentarer

  1. Leif

    Jag blir så förvirrad, först har ni predikat att vi skall bry oss oss själva och skita i andra. Varför skall vi börja bry oss nu? Dessutom när den vi skall bry oss om är en svag och utsatt människa.

    Näe jag förstår inte hur ni Moderater tänker. Ni skickar dubbla budskap! Klargör gärna hur ni skall ha det

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Vi moderater har aldrig sagt det som du påstår. Det är dina fördomar som talar och inget annat.

  2. Patrik

    Det är samhället du förespråkar som skapar rasism genom att ställa arbetare mot arbetare. EU skapar lönedumpning som SD snabbt gör politiska poäng på, och får arbetare att kriga mot varandra när de istället borde enas mot politiker och sina chefer som är de som vinner på ditt samhälle.

  3. Martin

    Det är illavarslande att en riksdagspolitiker handskas så vårdslöst med fakta.
    Edward Riedl skriver:
    ”I Stockholm misshandlades en höggravid kvinna för att hon bar slöja.”
    Sanningen är att en kvinna i Stockholm påstår sig ha blivit misshandlad, det finns frågetecken i hennes berättelse.
    Men om det trots allt stämmer att hon blev överfallen, så känner ingen till motivet bakom dådet. Att det har med hennes religion och huvudbonad att göra är bara gissningar.
    Ingen gynnas av den sortens spekulationer som Riedl torgför.
    Jo, förresten. Sverigedemokraterna gynnas. Tyvärr.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Jag och många med mig tar oss friheten att kommentera det som debatteras i media och inte på Flashback eller andra forum. Sedan kan det vara fel och förhoppningsvis uppdagas då detta vilket kan leda diskussionen vidare.

  4. Linnéa Svensson

    Hej Edward Riedl!

    Du borde uppdatera dig angående den där misshandeln. Det fanns vittnen till händelsen enligt alternativa nyhetssajter som i motsats till gammelfulmedia (som ständigt ljuger och mörkar sanningen) som berättade att det var slöjbärerskans (för övrigt en svensk konvertit) egen man/släkting som hade misshandlat henne därför att hon (som hon var van tidigare) gick ute ensam sent på kvällen utan manligt släktsällskap. Där ser man islams sanna ansikte! Slöjan är en förtryckarsymbol och det är obegripligt att högt uppsatta politiker igår tog på sig slöja för att vinna muslimröster. Oerhört patetiskt!

    När man läser vad du skriver får man intrycket att du vet inte på vilket ben du ska stå för att vara politiskt korrekt. Det är alltid å ena sidan å andra sidan i dina texter. Det du skrivit i första meningen tar du tillbaka i andra. Då är det lika bra att inte skriva något alls.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Jag utgår inte från alternativ media när jag kommenterar dagsaktuell politik.

  5. Mr Cool

    Är det inte ett märkligt sammanträffande att ”hjälten” som ingrep vid överfallet i Umeå jobbar på VK. Vittnen som stödjer händelsen verkar det dock finnas färre av. Media blir sjukare och sjukare……..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.