Edward Riedl (M)

Apoteket

Alliansregeringen har omreglerat apoteksmarknaden i Sverige. Det har blivit fler apotek och bättre öppettider. Dessutom finns numer receptfria läkemedel som huvudvärkstabletter att köpa på bensinstationer och vanliga matvaruaffärer. Enligt de mätningar som görs har inte apoteken efter omregleringen sämre lagerhållning av mediciner trots att det ibland påstås. I expressen går det nu att läsa om Johnny Bramfors som inte får ut sin medicin. Han menar att han aldrig råkade ut för sådant före omregleringen. Men sanningen om varför han får vänta på medicinen har inget med apoteket att göra enligt artikeln. Det är fabriken som tillverkar läkemedlet som har tillverkningsproblem. Det har väldigt lite med apoteket att göra.

 

Läs mer här.

 

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

11 kommentarer

  1. Leif

    När jag sist behövde besöka apoteket för att köpa medicin fick jag beskedet att man inte hade sånt hemma längre utan man fick lov att beställa. Vänta på fabriken my ass, skitsystem!!!

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Att du är missnöjd gör mig inte förvånad. sedan kan det säkert vara som du säger. Dock fungerande det inte bättre tidigare vilket vissa felaktigt påstår.

  2. B-G Wikström

    Hej ! Du kanske skulle sätta dig in i hur det verkligen fungerar på apoteksmarkanden i stället för att komma med dessa standardsvar att allt blivit så mycket bättre.
    1/ Det finns många fler apotek idag än förr
    2/ Lagerhållningen hos dessa är katastrofal. Man väljer medvetet att inte ha nästan några lager, det är för dyrt. I stället prioriterar man cremer, hudlotion, schampo och annat. Fråga alla som har kroniska sjukdomar hur ofta de får sina mediciner. Själv har jag en njursjukdom och måste f.n. ta 175 piller/vecka. Efter avregleringen har jag inte vid ett enda tillfälle fått mina mediciner utan måste gå tillbaka. Tänk gamla och svaga med svåra smärtor, som masar sig till apoteket med sin rullator och varje gång får veta att de måste komma tillbaka. Antar att du blundar för verkligheten som vanligt. Ta rätt på fakta, kolla med de som jobbar på apoteken, kroniskt sjuka osv , BRY dig om verkligheten.
    3/ Avregleringen gjordes av rent ideologiska skäl, inte för att vi som konsumenter skulle få det bättre, tvärtom. Avregleringen gjordes för att ett fåtal skulle tjäna hundratals miljoner. Varför inte bara erkänna det ?

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Det du påstår är rent felaktigt. Det påstods vara så men visade sig vid en granskning vara felaktigt.

  3. JonasE

    Det har blivit marginellt med nya apotek på orter där det inte redan fanns ( 2 stycken totalt) , tillgängligheten har alltså bara ökat där det redan fanns tillgänglighetet !!.

    Det är till och med så att det flaggas för att det skall bli färre Apotek i glesbyggden, så där verkar tillgängligheten minska i stället just på grund av Allianspolitiken !!.

    Möjligen så kan apoteksstödet i glesbygd rädda upp detta något, men detta stöd behövdes ju inte alls innan Alliansens privatiseringsiver slog till, så är det bättre nu ??.

    Att det blivit svårare att få tag på medicin, har mycket med apoteken att göra då privatiseringen har ställt lagerhållningsfrågan mot vinstintresset, just Johnny Bramfors exempel gick tydligen att bortförklara, men alla andra exempel på detta då ??.

    Samt att det tidigare statliga monopolet blivit bytt mot privata oligopol, och vad är bättre med det ??.

    Man verkar vara tvungen att ”sila mygg och svälja kameler”, om man skall vara positiv till Alliansens privatiseringsiver !!.

  4. lf

    Nu är det dags att syna Edvard Riedel. Att han valt Apoteket i denna blogg. .Enligt mätningar så har det inte blivit sämre enligt honom.Vilka mätningar och vilket förtroende har dessa mätningar som politikerna vältrar sig i.
    Men Edvard Riedel till verkligheten, du är med i trafikutskottet.Ibland så har du påpekat detta.Detta gör dig till en person vad jag förstår som skall representera länet.
    I den plan för de kommande 7 åren finns inte Västerbotten med.Hur skall du förklara detta?
    Edvard Riedel är en kompetent bloggare.Frågan är om han är en kompetent politiker.

    • Johan C

      Apoteksreformen har inneburit många positiva effekter, såsom högre tillgänglighet, bättre servicegrad och att en stor andel kvinnor väjer att starta företag inom detta marknads segment. Sedan finns det en del andra andra effekter avseende inköp och lagerhantering som blivit bättre också. Du kan läsa om detta via: Svensk farmaci, lundsuniversitets logistikinstitution alternativt kan du gå via Diva för att hitta vetenskapliga artiklar kring reformen.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      I motsats till det som du påstår så får Västerbotten idag mer pengar till infrastruktur än när S hade regeringsmakten.

  5. Daniel

    Som vanligt är det bara floskler, förpaketerade svar och lögner som kommer från en borgare.

    Det har totalt bara blivit 2 (!) fler apotek i Sverige. Av de apotek som existerar är det väldigt få som har medicin och viktiga saker i lager. Eftersom apotek numera drivs som vinstdrivande företag är det därför ointressant för bolagen att ha stora, dyra lager med medicin som inte bringar in pengar. Istället fokuserar man på högmarginal-produkter såsom nämnts, schampo, krämer och annan smörja.

    Tillgängligheten har minskat dramatiskt och när sedan kapitalbolagen behåller vinsten får STATEN gå in och skjuta till pengar för att hålla apoteken igång. Det är skandalöst dåligt att våra skattepengar ska gå till att hålla vinstdrivande företag igång! Privatiseringen av apotek är den största bluffen i modern svensk historia och NI BORDE SKÄMMAS! Allt ni säger om att det är bra är ingenting annat än lögner och jag föraktar er för att ni fortsätter gasta som stuckna smågrisar om att det blivit bättre när all FAKTA konstaterar det motsatta.

    SLUTA LJUG!

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Du har all rätt att inte gilla regeringen. Däremot har du i det här fallet helt fel i sak.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.