Edward Riedl (M)

Västerbotten behöver mer än bara järnväg

Norrbotniabanan är en viktig framtidsinvestering som vi i alliansen jobbar hårt för att förverkliga. Men det finns annat som också är viktigt för att Västerbotten ska fortsätta utvecklas. Vi behöver både bygga och underhålla vägar i länet, ha fungerande flygförbindelser och mycket annat. När vänsterpartiet lovar att bygga Norrbotniabanan glömmer media att berätta att de i omgångar velat halvera underhållet till vägarna. Sedan socialdemokraterna bytte ut Joholt mot Löfven så försvann löftet från S att bygga Norrbotniabanan. S lovar idag bara att bygga 9 km av totalt 270 km fram till 2025. Vi ska givetvis fortsätta jobba för att Norrbotniabanan ska byggas så snart som möjligt. Men inte på bekostnad av vägunderhåll eller statsfinanserna. Jag kommer fortsatt att jobba för en realistisk och seriös finansiering av Norrbotniabanan. Men Västerbotten behöver mer än bara järnväg.

 

När Lennart Holmlund (S) kritiserar regeringen för att satsa för lite på Västerbotten vore det klädsamt om han också berättade hur mycket S avser att satsa om de vinner regeringsmakten.

 

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.