Edward Riedl (M)

Vad vet unga människor om pensionssystemets utforming

Pensionärsorganisationerna vill ta delar ur framtidens pensioner för att öka på utbetalningarna idag. Resultatet blir då att dagens unga får ännu lägre pensioner för att dagens pensionärer ska få det ännu bättre. För det är precis det som händer om PPM-avgiften sänks från 2,5% till 2% för att överföra dessa pengar till inkomstpensionssystemet. Problemet med pensionsfrågor är att de allra flesta är väldigt dåligt insatta i hur det verkligen fungerar och hur utformningen av pensionssystemet faktiskt ser ut. Inte minst unga människor kan väldigt lite om de här frågorna. Men det innebär inte att ansvarsfulla politiker bör köra över dagens unga för att gå dagens äldre till mötes. Då är det bättre med sänkt skatt för dagens pensionärer. Alliansregeringen har redan sänkt skatten för pensionärer fyra gånger sedan vi tog över regeringsmakten 2006 och förhoppningsvis blir det efter årsskiftet ytterligare en skattesänkning för pensionärerna.

 

Läs mer här.

 

Edward Riedl (M).

Etiketter: , ,

4 kommentarer

 1. Daniel

  Ni är verkligen för sorgliga. Eran universallösning är alltid skattesänkningar, aldrig att faktiskt lösa problemet.

  Utanförskap bland invandrare? Sänk skatten!
  Arbetslöshet? Sänk skatten!
  Barnfattigdom i Sverige? Sänk skatten!
  Dålig nyetablering inom småföretag? Sänk skatten!
  Människor dör i onödan inom vården? Sänk skatten!
  Sjuksköterskor jobbar vansinniga mängder? Sänk skatten?
  Vädret är dåligt? Sänk skatten!

  • Edward Riedl (inläggsförfattare)

   Nu stämmer ju inte ditt påstående. Vi gör betydligt mer än så. Inte minst bostadstillägg mm för att hitta de ekonomiskt mest utsatta grupperna. Men när det gäller att på bredden förbättra för pensionärerna är skattesänkning det mest effektiva instrumentet.

 2. John

  Men 5-te jobbskatteavdraget är väl att ta från framtiden ? För trots alla jobbskatteavdrag så ökar ju ungdomsarbetslösheten , å int f-n får dom någon pension i framtiden med denna oansvariga politik.

  • Edward Riedl (inläggsförfattare)

   Inte alls. En politik för fler jobb ökar både skatteintäkterna, den enskildes privatekonomi samt möjligheterna till unga att få sitt första jobb. Givetvis i kombination med våra andra insatser och åtgärder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.