Edward Riedl (M)

Det är bra att Lundsberg nu får stänga ner…

Det är bra att Lundsberg nu får stänga ner verksamheten. Samtidigt finns det fler skolor som inte klarar av att garantera eleverna en bra och trygg skolmiljö. Skolinspektionen borde agera även där. För min känsla, rätt eller fel, är att frågan om Lundsberg blev väldigt politisk hanterat eftersom elitens barn går där. Men i sak är det helt rätt att stänga skolor där barnen inte kan vara trygga. Men det ställer krav på skolinspektionen att agera även i andra fall när det gäller både kommunala skolor och friskolor som missköter uppdraget. Men jag välkomnar den tuffare hållningen och ser fram emot att fler dåliga skolor nu stängs ner.

Edward Riedl (M).

2 kommentarer

  1. lf

    Det är bra att du ställer dig bakom stängningen.
    Det har ju genom åren varit kritik mot denna skola.Om de välbärgade tycker att denna skola är bra så får de väl fortsätta men utan statsbidrag.Mina skattepengar skall inte gå till en skola som har konstiga ritualer och som förnedrar vissa elever.
    Svensk skola skall vara en solidarisk skola där man känner sig välkommen oavsett vilken bakgrund man har.Det är så man bygger solidaritet.

  2. Edward Riedl (inläggsförfattare)

    Nu har skolan åter fått öppnat. Samma regler ska gälla alla skolor vad det gäller elevernas rätt till trygghet mm. Sedan är den andra frågan om vi med skattepengar ska finansiera en del av avgiften på skolor de flesta barn aldrig har råd att gå. Jag har i sak inget emot att det finns privatskolor med terminsavgifter för de som vill och kan skicka sina barn dit. Däremot är jag, som dig, inte helt bekväm i att vi delfinansierar avgiften då.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.