Edward Riedl (M)

Folkomröstningen gav ett tydligt utslag

Nästan 30% valdeltagande och cirka 85% stöd för ja-alternativet borde rimligen leda till viss ödmjukhet hos de styrande i Västerbottens läns landsting. Det visar att det i Västerbotten, och sannolikt i hela Sverige, finns ett väldigt starkt stöd för att alla ska omfattas av grundläggande samhällsservice oavsett om man bor. Rent politiskt taktiskt är det väldigt bra för alliansen inför nästa års val att socialdemokraterna visar sådan förbluffande maktfullkomlighet samtidigt som det sannolikt skadar tilltron till politiken i stort när så sker. När Peter Olofsson (S) bara viftar bort valresultatet med orden att mindre än hälften gick till valurnorna så är jag övertygad om att han gör bort både sig själv och sitt parti socialdemokraterna.

 

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. lf

    Rent politiskt taktisk säger du, ,ja visst så är det ,ni behöver ju inte i detta läge komma med förslag om neddragningar som oundvikligen kommer att behövas,vare sig om det är socialdemokrater eller moderater i ledningen.Detta är rent röstfiske från er.
    Men du Edvard vad är ”grundläggande samhällsservice” kan du utveckla det?Han som bor i Skalmodal vilken grundläggande samhällsservice får han?
    Allt detta bottnar i problemet med avfolkningen i glesbygd.Och detta ligger på regeringens bord.Att rikta kritiken mot ett socialdemokratiskt styrt landsting är bara ett sätt att förskjuta fokus från grundproblemet.
    Du har väl aldrig företrätt Västerbotten i viktiga frågor ex.Norrbotniabanan m.m.
    Du företräder Reinfeldt och han är nog inte så intresserad vad som händer i Dorotea

  2. Edward Riedl (inläggsförfattare)

    Grundläggande samhällsservice är t.ex. närhet till ambulans mm. Sedan vet du som läser min blogg så noggrant både hur jag arbetar med att få Norrbotniabanan byggt och mycket mer. Sedan konstaterar jag att inte heller S lyckats få med sina kollegor i övriga landet för att börja bygga på riktigt. Så det arbetet fortsätter även om vi är långt ifrån att vara i mål. Det innebär ju inte att jag inte jobbar med det och för det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.