Edward Riedl (M)

Alliansregeringen satsar mer på försvaret

Redan förra året ökade vi nivån på försvarsanslagen med 300 miljoner kronor för att klara de ökade kostnaderna på materialsidan. Till nästa år föreslår regeringen att försvaret tillförs ytterligare 200 miljoner kronor för att rekrytera, utbilda och behålla tidvis tjänstgörande personal. Alliansregeringen tar ansvar för att utveckla försvaret. Senast de röd-gröna partierna hade ett gemensam budgetförslag till riksdagen ville de skära ner försvarsanslagen med 2000 miljoner kronor per år.

 

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

16 kommentarer

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Vi har förstärkt försvarsanslagen i de senaste budgeterna och vi aviserar fortsatta höjningar av anslag.

  1. Förste sergeant i armén

    Att ni fortsatt har mage nog att ljuga svenska folket rätt upp i ansiktet! Ja, ni ger nu en liten slant till FM, men ni krävde under sommaren att FM skall spara 500 miljoner årligen vilket får till följd att försvaret måste sparka/göra sig av med 1800 anställda för att klara era sjuka krav! Samtidigt förvägrar ni FM nödvändig materiel genom att ni vägrar ta beslut om inköp/ombyggnad. Detta får till följd att FM som redan budgeterat för inköpet måste lämna över pengarna till ER! Samma sak gör ni med FM’s hyror för deras lokaler. Fortifikationsverket får FM att betala överhyror som under året växer till en ansenlig summa hos fortV som NI sedan kräver tillbaka! Ni säljer/leasar även ut försvarets materiel till andra stater vilket lämnar Sverige utan försäkring, utan försvar!! Uppgradering av stridsvagnarna det är bra, men även här ljuger ni för svenska folket! Av våra ca 120 stridsvagnar så tillåter ni bara en ca 40 st att uppgraderas. Detta trots att FM år efter år har avsatt eget kapital för planerade uppgraderingar som ni sedan vägra fatta beslut om, som i sin tur har lett till en allvarligt förhöjd kostnad av uppgraderingen!!!! Resterande stridsvagnar avser ni att lägga i malpåse! Detta är slöseri med resurser! då dessa som ni kommer att påstå skall bl.a. gå till ”försvaret” av Gotland, detta är helt och hållet en pappersprodukt då det inte finns någon personal till dessa vagnar och kommer ej att finnas framöver heller. Det finns inga som helst sidoförband eller stödfunktioner till dessa heller samt att infrastruktur för stridsvagnar saknas helt på Gotland! Så var god nu käre moderat, sluta ljug för folket och stå rakryggad och stolt och berätta sanningen för en gångs skull!

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Det finns givetvis många som önskar att vi skulle satsa mer på försvaret än vi gjort. Det har jag respekt för.

  2. Tomas Nobelius

    Kommer ni att ta bort det sparkrav på 500 miljoner som idag ligger på försvarsmakten?
    Om man tar bort mer pengar än man tillför kan det väl inte kallas en satsning?

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Försvaret har fått minskade resurser över tid. Vi vänder nu på det och satsar mer.

  3. Tim Walsh

    Ja du, Edward. Vi har inte alls samma syn på detta med att ta ansvar för rikets säkerhet. På vilket sätt menar du att nya moderaterna skött detta bra? Det är hög tid för er att ta er ut och titta på verksamheten. Det finns inte ens pengar till ammunition, och jag jobbar på ett jägarförband. Fordonsparken, i den mån den ens finns, är under all kritik. Stridsvagnar ”upprustas” när det skjutits på sen så länge att det borde heta renovering. Ni hade min röst förr, aldrig mer. Som ni missköter detta börjar jag undra om ni är betalda av en annan nation. Jag hoppas att svenska folket vaknar och skickar ut er i opinion igen, enda risken är att många röstar brunt (sd) istället, vilket jag verkligen inte hoppas. 1.1% av BNP är inte i närheten av vad som behövs om vi inte istället ska lägga ner försvaret. Men var då ärliga med det istället!!!

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      När vi tog över hade vi ett icke funktionellt försvar. Detta håller nu på att ändras.

  4. Christer Jonasson

    Nollsummespel!! Regeringens sparkrav på Försvarsmaktens lönekostnader om 500 miljoner kr år 2019 jämför med i år kvarstår. Nollsummespelet är häpnadsväckande. Men statsministern har ju tidigare deklarerat att försvarsmakten är ett särintresse!

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Det finns många som är besvikna på att vi inte satsar mer. Samtidigt så vill oppositionen i sin senaste gemensamma budget skära kraftigt i försvaret.

  5. christerjonasson

    Ett nollsummespel!! Tag med att Regeringens sparkrav på Försvarsmaktens lönekostnader om 500 miljoner kr år 2019 jämför med i år kvarstår. Nollsummespelet är häpnadsväckande. Men statsministern har ju tidigare deklarerat att försvarsmakten är ett särintresse!

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Det finns många som är besvikna på att vi inte satsar mer. Samtidigt så vill oppositionen i sin senaste gemensamma budget skära kraftigt i försvaret.

  6. Danne

    Hmm, sattsning samtidigt som försvaret ska spara 500 miljoner på personalkostnader? Med alla dessa nedskärningar i stående förbanden så är vi snart tillbaka till en värnpliktsarmé som är sämre utbildad än den tidigare var (3 månader vs. 7.5-15 månader). För att inte tala om alla materialprojekt som stryks och skjuts upp år efter år då inte regeringen tar beslut i saken, vilket leder till att budgeterade pengar återgår till stadskassan och inte kan användas i verksamheten.

    Och att sen HA MAGE att presentera dessa livsnödvändiga åtgärder och underhåll för satsningar? Nej tack, ni Moderater har förbrukat allt erat förtroendekapital. Och att skylla på tidigare regeringar för nedskärningarna, hur kommer det sig då att ni fortsatte på inslagen bana och gjorde det ännu värre??

    Och då har jag inte ens nämnt den av Riksrevisionen hårt kritiserade Genomförandegruppen…

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Jag delar inte din syn på att försvaret blivit sämre. Jag menar att det är precis tvärtom sammantaget.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Jag är fullt medveten om att det finns de som vill satsa ännu mer på försvaret.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.