Edward Riedl (M)

Vi i alliansen måste bli bättre på att…

Vi i alliansen måste bli bättre på att förklara varför jobbskatteavdragen är bra. Jobbskatteavdraget leder till fler jobb i ekonomin. Det gör att alla som arbetar får behålla mer av lönen. Med alla fem stegen i jobbskatteavdragen har en sjuksköterska som tjänar 25 000 kr/mån brutto hela 23 000 kronor mer kvar i plånboken per år när skatten är betalt. Dessutom har statens skatteintäkter ökat med vår politik vilket möjliggjort stora satsningar på välfärden. Vi i alliansen måste bli bättre på att förklara hur politiken hänger ihop.

Edward Riedl (M).

10 kommentarer

  1. Leif

    Väljare från alla led säger att välfärden blivit sämre. Ni väljer att sno ännu mera pengar till oss som redan har pengar. Ni måste helt enkelt bli bättre att ljuga alt skapa ett samhälle där sjukvård osv kostar multum, för då måste man se enbart till sig själva.

    Eller, det är ju ett sånt samhälle ni strävar efter, silly me!

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Din kommentar visar bara dina fördomar. I verkligheten har det blivit mer pengar till vår välfärd.

      • Stefan

        Så det har blivit mer pengar till välfärd?
        Ok, fakta på det tack!
        Anta att innan du bereder dessa fakta att så är fallet varför är då skolan, vården och äldrevården de fakto sämre?
        Har fler kronor per elev, sjuk/skadad, äldre dement blivit fler kronor/individ eller beror sjunkande kvalitet på dessa områden på att de riskkapitalistiska nya ägarna är primärt intresserade av att tjäna pengar på verksamheten och förflytta dessa vinster i princip obeskattade till skatteparadis?
        Om du släpper de ideologiska skygglapparna borde du som tänkande människa revidera dina åsikter och genom ditt politikeruppdrag genomföra nödvändiga förändringar.
        Nyliberal politik mixad med någon gnutta konservatism är en taskig mix.
        Gilla läget.

  2. Daniel

    Ni är väldigt duktiga på att hävda att det blir fler jobb, men ni är skitdåliga på att förklara HUR det blir fler jobb. Det är väldigt suddigt och flummigt när ni genomför såna här saker och ni kan inte bevisa att det kommer att ske. Tidigare jobbskatteavdrag gjorde INTE ETT PISS i förändring men ni kan ju inte tänka i andra former än att försöka sänka skatter.

    Har du hört definitionen av galenskap? Det är att man gör samma sak om och om igen men förväntar sig ett annat resultat. Enligt den definitionen är Alliansen galna. Ni gör samma sak om och om igen men trots det blir det bara sämre för alla.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Under krisen på 1990-talet försvann det 500 000 jobb i svensk ekonomi. Under den globala finanskrisen försvann miljontals jobb världen över. I Sverige växte istället 200 000 nya jobb fram netto. Det kan väl knappast kallas misslyckande?

      • stefan

        Floskler du fått programmerade på era partimöten!
        Följ Sveriges befolkningstillväxt och sätt kurvan på arbetslöshet eller om du så vill sysselsättningskrav i samband med denna så kommer det här allianstramset falla som enntegelsten.
        Att säga att förd politik sedan 2006 är produktiv i ämnet är en lögn så djup att du borde skämmas,

  3. Uffe N

    Riktigt så konfiskatorisk som dina siffror ger sken av tror jag inte skatten har varit i Sverige. Det måste vara antingen skrivfel eller så gäller lönen per månad och den minskade skatten per år.

  4. Ante Johansson

    Jobbskjatteavdraget ger inte högre skatteintäkter utan minskar skatteintäkterna. Du kan själv läsa vad erat eget finansdepartement säger om detta. Dom säger att självfinansieringsgraden bara är 30 procent. Förstår du Riedl vad det innebär? Du påstår att självfinansieringgraden är över 100 procent! Menar du att finansdepartementet har fel och du har rätt????

    http://www.regeringen.se/content/1/c6/15/63/16/e26a8d90.pdf

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Statens intäkter har ökat och pengarna har inte försvunnit eftersom de istället är kvar hos dem som arbetat ihop dem. Dvs ekonomin växer. Det är bara i en vänstervärld som pengarna försvinner när vanligt folk får behålla lite mer av dem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.