Edward Riedl (M)

Det blir höjda skatter med S V och MP

skatt

Idag finns det inget röd-grönt regeringsalternativ även om de av media och medborgare ses som ett alternativ. De har inte deklarerat någon gemensam politik och ingen vet hur ett eventuellt samarbete mellan ett par eller tre av dessa partier skulle se ut. Det enda vi faktiskt vet är att S, V och MP vill höja skatterna för de som jobbar och driver företag. På bilden kan man se hur deras olika skuggbudgetförslag så här långt har sett ut. En eventuell röd-grön regering kan innebära allt mellan 30 till en bit över 100 miljarder kronor i ökat årligt skatteuttag bara i ett första steg.

 

Edward Riedl (M).

Etiketter:

8 kommentarer

  1. Daniel

    Det är klart att skatterna höjs, och det är bra! Vi kan inte alla vara mutkolvar som får betalt för att förstöra samhället utan vanliga människor måste förlita på vård, omsorg och äldrevård att ta hand om oss när vi blir sjuka eller gamla. Skatter betalar sånt och skatter är bra. Speciellt rika människor borde betala mer skatt än vanliga arbetare – minst 80% i förmögenhetsskatt tycker jag är rimligt.

    Sluta med ditt äckliga nyliberala skitsnack omgående.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Att vara otrevlig vinner man ingenting på. Människor får tycka olika i en demokrati.

  2. Marianne R Johansson

    Moderaternas hjärtefråga, sänka skatter. Vad händer när man sänker skatter? Ja, man får betala mer ur egen plånbok för sådana tjänster i samhället som är skattesubventionerade.
    Om man har arbete eller ett vinstdrivande företag, har man såklart också råd att betala skatt! Man betalar ju skatt efter inkomst! Även sjukskrivna och arbetslösa betalar skatt, och deras inkomster och villkor har ju ni kraftigt försämrat!
    Det ni för är en girig politik där ”jag inte ska behöva betala i mina medmänniskors välfärd”
    Detta skapar ökade klyftor i samhället, och gynnar bara de som är verkligt rika!

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Det du påstår är ju direkt felaktigt. Skatteinkomsterna har ökat mycket under våra år vid makten vilket möjliggjort stora satsningar på alla välfärdens områden.

  3. J-sson

    Betydligt allvarligare i mina ögon är att riksdagen i går röstade ja till att tvinga kommuner ta emot fler “ensamkommande”. Migrationsverket behöver inte längre träffa någon överenskommelse med kommunen om mottagandet, och kommunernas möjlighet att själva fatta beslut åsidosätts. Den redan extrema flyktingmottagningen blir ännu mer extrem, samtidigt som det är ett slag i ansiktet på kommunerna och dess invånare.
    Du var ju en av dem som röstade ja.
    Jag skulle vilja att du på denna plats utvecklar ditt val och på vilket du anser att detta främjar Sverige och dess kommuner, demokratin och den svenska befolkningen.
    Försök undvika klyschor, tack, såna får vi nog av på andra håll.
    Ser fram emot ditt svar. Trevlig helg önskas.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Eftersom inte alla kommuner på frivillig väg gjorde överenskommelser så blev detta utvägen.

  4. Stefan

    ”Höjda soc.avg för unga”. Jaha, än sen!? Du vet väl vad dessa avgifter går till? Dessutom har väl den sänkningen Ni gjorde inte haft någon vidare effekt!?
    ”Minskat ROT/RUT”. Bra!!!! ROT kan visserligen få vara kvar då det (rätt använt) gynnar ett flertal. RUT däremot kräver stora förändringar OM det ska vara kvar. Totalkasst som det är nu.
    ”Höjd restaurangmoms”. Tja, någon större effekt av det McDonalds-stödet har det väl inte varit heller?
    ”Högre inkomstskatter”. Bra! Riktas mot höginkomsttagare förstås.
    ”Lastbils- bensin- och miljöskatter”. Nåja, dessa lär nog höjas oavsett regering….
    ”Förmögenhetsskatt mm”. Tja, en liten skatt finns det kanske utrymme för. Inte högprioriterat.
    ”Höjd bolagsskatt”. Ska det finnas stöd till bolag så ska det finnas skatt. Enkelt.
    ”Transaktionsskatt”. Osäker på den, men varför inte?
    Sedan är ju detta en sammanställning av motioner och ”egna beräkningar” vilket gör att trovärdigheten inte är alltför hög……
    När det gäller regeringsalternativ ska du nog oroa dig mer för alliansens framtid. Med två partier ”på gränsen” och egna rasande siffror så behöver du inte fundera på oppositionens väl och ve. Det kommer att ordna sig för oss. Vi är klara att ta över nästa höst!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.