Edward Riedl (M)

Registrering av romer är helt oacceptabel

Det har nu uppdagats att polisen fört ett register över romer som enligt polisen inte varit sanktionerat av ledningen. Trots det finns alltså ett register med över 4 000 individer, varav 1 000 minderåriga. Ostraffade personer finns registrerade enbart på grund av etisk tillhörighet. Det verkar märkligt att ett sådant stort register är helt obekant för ledningen. Det är helt oacceptabelt att polisen bryter mot lagen oavsett vad skälen än må vara. Det krävs nu hårt arbete och att man går till botten med detta för att återupprätta förtroendet för polismyndigheten i Skåne.

 

Edward Riedl (M).

9 kommentarer

 1. Daniel

  Om du inte tycker det här är acceptabelt är det kanske dags att sluta vara borgare? Eftersom DIREKT så är det borgerlig politik som har skapat den här attityden bland polisen och folket. Du och dina gelikar är DIREKT ansvariga iom ert samarbete och flörtande med rasistiska SverigeDemokraterna för att man ens tänker tanken på sånt här.

  • Edward Riedl (inläggsförfattare)

   Nu startades ju registreringen under S styre och kullkastar din alliansen-är- elak-teori fullständigt.

 2. JonasE

  Där har du baksidan av det övervakningssamhälle ni förespråkar ( FRA, mm ) !!.

  ”Det verkar märkligt att ett sådant stort register är helt obekant för ledningen”, – kan jag hålla med dig om, men det är även märkligt att ett sådant stort register är helt obekant för regeringen !!.

  • Edward Riedl (inläggsförfattare)

   Nu har jag lite svårt att se några större skillnader mellan S och M i de här frågorna.

 3. qwerty

  Hur sköter sig romerna för övrigt? Är de överrepresenterade i exempelvis brottsstatistiken? Har ni granskat detta? Vet flera som kommer att rösta på SD i flera val framför pga. den slapphänta attityden från borgerligt håll.

  • Daniel

   Du är en idiot. Ta ditt SD-trams och åk till skogs. Behövs inte mer rasism i Sverige. Kan du peka på statistiken eller försöker du bara ägna dig åt skitsnack? Nej, du kan ju inte det ergo är du en idiot utan underlag.

  • Edward Riedl (inläggsförfattare)

   Även om de som grupp skulle vara överrepresenterade så ursäktar det ändock inte registrering av icke dömda eller ens misstänkta.

 4. Uffe N

  Innan jag tar ställning till registret, som så många verkar ha gjort redan, är där en del frågor jag tycker måste ställas:
  – vad har registret för syfte?
  – finns det utrymme i lagen för ett register med detta syfte?
  – hur hamnar man i registret? (Jag har nämligen lite svårt att tänka mig att det räcker med att vara rom, mer troligt är att man skall vara kriminell)
  – behövs registret för polisens brottsbekämpande arbete?

  • Edward Riedl (inläggsförfattare)

   Problemet är att registret till stor del innehållit personer som inte ens varit misstänkta för brott.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.