Edward Riedl (M)

Registreringen av romer har pågått under lång tid

Jag bloggade om den helt oacceptabla registreringen av romer igår och jag fick direkt kommentarer som menade att detta var ett resultat av alliansregeringens politik och att alliansregeringen måste ha känt till detta. Nu visar det sig att det här tyvärr inte är någon ny företeelse utan har pågått under väldigt lång tid. Långt före alliansregeringen tillträdde. En polis vittnar om att hon redan på 1990-talet såg att det skedde registrering av romer. Det här visar det vanskliga i att försöka göra politiska poänger av allt. Romer har under 1900-talet utsatts för mängder med övergrepp både i Sverige och övriga Europa. Det krävs nu krafttag för att återupprätta förtroendet för Skånepolisen som redan tidigare har varit ute i blåsväder kring synen på personer med utländskt ursprung.

 

Läs mer här och här.

 

Edward Riedl (M).

2 kommentarer

 1. lf

  Jag tycker också att det är förfärligt att dessa romer är förfölja vart dom än finns.Har de haft en chans att komma in i det svenska samhället?
  Men du Edvard, vi har andra som hanteras som dörrmattor i det svenska samhället och i Umeå, det de stackars Thailändare som år efter år luras till Sverige för att plocka bär.
  Det finns ingen annan än regeringen som kan komma till rätta med detta problem.Och ingenting görs.
  Har du varit till den plats i Umeå där de varit i snart 3 veckor.Umeås slum.
  Du har inte ens kommenterat deras situation!
  Men det gäller väl samma princip för dom som det gäller för de fattigaste i Sverige ,de bryr vi oss inte om.

  • Edward Riedl (inläggsförfattare)

   Att ingenting görs är helt felaktigt. Vi har gjort mycket för att hantera situationen. Men det behöver göras mer för att människor inte ska utnyttjas och hamna i kläm. Men lösningen är inte att de ska förlora chansen att komma hit och tjäna pengar som en del vill.

   Sedan börjar ditt tjat om att vi inte bryr oss om alla människor kännas rätt uttjatat. Jag förstår att du inte gillar alliansregeringen. Men att påstå att de inte bryr sig bara därför att du har andra politiska åsikter är bara plumpt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.