Edward Riedl (M)

Frankrike har stora ekonomiska problem

Socialisten Hollande vann valet i Frankrike och skatterna höjdes ordentligt. Men den franska statsskulden har nu under socialisterna nått nya rekordnivåer och stora besparingar väntar nu fransmännen. Man får det man röstar på. Enklare än så går det inte att säga det. Fransmännen röstade för högre skatter, guld och gröna skogar. Nu väntar istället sparpaketen. Med det sagt har vi i alliansen sista tiden inte lyckats förklara helheten på ett tillräckligt bra sätt. Sänkta skatter för de som jobbar leder till att fler får ett jobb att gå till. Det genererar högre skatteintäkter när fler jobbar och ekonomin går bra som vi sedan kan använda för att satsa på skolan, vården och äldreomsorgen.

 

Läs mer här och här.

 

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

11 kommentarer

 1. Daniel

  Fast som vanligt ignorerar du orsaken till problemen: Att Frankrike har härjats av borgerligt styre i flera decennier. Nu ska vänstermänniskor försöka reda ut kaoset som orsakats av högerns rovdrift.

  Sänkta skatter för de som jobbar leder INTE till att fler får jobb. Det leder till en urholkning av välfärdssystem och att de som har det illa ställt får ännu sämre resurser att klara sig. Se bara på hur ni har förstört för de som är långtidssjukskrivna eller som blivit utförsäkrade och nu i desperation måste försöka klara sig själva. Det är sänkningen av skatter som lett till slavarbete i FAS3 där företagen tjänar pengar på gratisarbete som staten betalar.

  SKÄMS!

  • Edward Riedl (inläggsförfattare)

   Jag delar inte din uppfattning kring detta. Sedan så har Frankrike givetvis haft problem under en längre tid. Men Hollande har allvarligt förvärrat dem.

  • Edward Riedl (inläggsförfattare)

   Eftersom att det finns 200 000 fler i arbetskraften som tidigare gömdes undan som sjukpensionärer mm och inte ens räknades in. Därför använder vi begreppet sysselsatta hellre eftersom det inte går att trixa bort dem ur statistiken. Då ligger Sverige bäst till i hela Europa förutan Nederländerna.

 2. Uffe N

  Du får allt förklara hur sänkta skatter på arbete medför att fler får jobb innan jag tror det. Verkligheten har lärt mig att jag skall vara misstänksam mot allt som någon påstår utan att kunna leda det i bevis (eller åtminstone göra det sannolikt).

 3. JonasE

  Problemet med ditt resonemang är att fler inte kommit i arbete med era sänkta skatter, arbetslösheten är fortfarande betydligt högre nu än när ni kom till makten och började sänka skatten, bidragsberoendet är även det högra nu än då, så Alliansens teorier fungerar bevisligen inte i verkligheten, och det enda ni har att komma med är siffertrix och bortförklaringar, så visst man får det man röstar på = havererad välfärd och trygghetssytem för Alliansröstare !!.

  • Edward Riedl (inläggsförfattare)

   Eftersom att det finns 200 000 fler i arbetskraften som tidigare gömdes undan som sjukpensionärer mm när S styrde och inte ens räknades in. Därför använder vi begreppet sysselsatta hellre eftersom det inte går att trixa bort dem ur statistiken. Då ligger Sverige bäst till i hela Europa förutan Nederländerna.

 4. ceko

  Ja det är synd om den Franska regeringen. De första de fick göra var att städa bort efter det högerstyre som regerat Frankrike.
  Men det är inte så bra i Värmlands landsting hellre. Där en sjukgymnast skaffat sig ett antal miljoner kronor på förfalskade kvitton. 3,5 års fängelse blev domen.
  Det är oundvikligt att inte ställa sig frågan. De som företräder M i regering, riksdag och landsting vet de vilka lagar och förordningar som gäller i Sverige.

  • Edward Riedl (inläggsförfattare)

   Nu kan det väl knappast sägas att man städar upp när man fördjupar problemen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.