Edward Riedl (M)

Vad är problemet?

Ibland stormar det verkligen i ett vattenglas. Att tidigare biståndsministerns lön betalades med pengar ur biståndsbudgeten känns verkligen inte kontroversiellt. Om journalisterna fortsätter granska kommer de relativt snart att se fler sensationer. Jag har hört att kommunalråd runt om i landet får sina arvoden betalat med pengar ur den kommunala budgeten. Det talas till och med om att läkare får sin lön ur redan hårt ansträngda sjukvårdsbudgetar. Dessutom har jag hört rykten om att journalisterna som gjort detta avslöjande faktiskt har lön från tidningarna där de arbetar. Så länge man tycker det är rimligt att den som är biståndsminister har någon form av lön kommer lönen på ett eller annat sätt att betalas med skattepengar. Antingen ur biståndsbudgeten eller någon annan del av statsbudgeten. Skillnaden för skattebetalarna är precis noll. Det är mer en teknisk fråga.

 

Edward Riedl (M).

Etiketter: , , ,

9 kommentarer

 1. Blunt

  Men jösses! Ser du på allvar inte vad problemet är? Nej, det spelar ingen roll för de svenska skattebetalarna. Men det spelar en väldigt stor roll för de som egentligen borde fått de där 20 miljonerna. Biståndsbudgeten är nämligen tänkt att användas till bistånd, till fattiga människor. Det finns andra budgetar som är avsedda för att avlöna ministrar.
  Kan man använda biståndsbudgeten till t ex att bygga arenor i Stockholm, med din logik? Det gör ju ingen skillnad för skattebetalarna vilken budget det tas från, så varför uppröras?

  • Edward Riedl (inläggsförfattare)

   Så länge man avser att betala lön till ministern från offentliga medel spelar det ingen roll.

 2. ceko

  Så Du menar att detta inte är stötande att använda avsatta medel för bistånd till att avlöna biståndsministern och ytterligare en tjänsteman. Drygt 20 miljoner handlade det om.Då har Du mycket att lära. För några år sedan så flyttades pengar från ett konto för bistånd till ett annat. Då redovisade Du att det ena kontot fått ett extra anslag men att det i verkligheten var minskat i ett annat biståndskonto, nämnde Du inte. Jag hoppas att KU tar tag i det senaste ärendet. Om inte, så kommer väljarna att se till att M får lämna regeringsmakten vid valet 2014. Då kan Ni gå en grundkurs i etik och moral.

 3. JonasE

  Edward !! -Om du inte förstår vad problemet är med att ta pengar som skulle andvändas för bistånd för att istället betala ut höga chefs löner, så är du helt klart en det av problemet !!.

  • Edward Riedl (inläggsförfattare)

   Att göra politik av detta är bara trams. Så länge vi avser att betala ministerns lön med offentliga medel kommer pengarna från samma skattebetalare.

   • JonasE

    Problemet med hur ni gjort att det blir mindre pengar kvar till just bistånd än tidigare då man inte gjorde som ni nu gör !!.

 4. Stefan

  Herregud!!!! Har du verkligen skrivit vad jag just läste??? Kan bara hålla med föregående talare. Förstår du verkligen inte problemet, eller försöker du i sann moderat anda att trolla bort ännu ett av era misstag!? Nu är du låg Riedl!!! Verkligen låg!

  • Edward Riedl (inläggsförfattare)

   Jag tror väljarna genomskådar den här typen av försök att göra politik av ingenting.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.