Edward Riedl (M)

Nej tack till höjda bensinpriser

Just nu debatteras det i hur vi ska kunna uppnå målet med en koldioxidfri bilflotta till år 2030. Jag vill vara tydlig med att jag inte tror på höjda koldioxidskatter i Sverige som redan har världens högsta koldioxidbeskattning. Det handlar snarare om att jobba med morötter för att förändra köpbeteende som t.ex. miljöbilspremier och forskningssatsaningar på miljövänlig teknik. Jag noterar att vänsterpartiet som försöker sälja in sig som glesbygdsvänliga inte ser några problem med att höja skatterna ytterligare tillsammans med miljöpartiet.

 

Edward Riedl (M).

6 kommentarer

 1. Daniel

  Det är intressant att ni bräker om miljöbilspremier och därmed ger stöd till att folk köper fler bilar, men jag som aldrig i hela mitt liv ägt en bil får inte ett öre trots att jag är tusen procent mer miljövänlig än någon som äger bil. Det sänker helt och hållet ert ihåliga resonemang om att det är för miljön man gör det. Om ni gjorde det för miljön hade ju vi som inte äger nån bil alls fått mest pengar, eller hur?

  • Edward Riedl (inläggsförfattare)

   Du har givetvis en viktig poäng i att vi måste bli ännu bättre på även andra alternativ. Men redan idag satsar vi stora summor skattepengar på kollektivtrafik, gång och cykelbanor och mycket mycket mer. Men visst kan vi säkert bli ännu bättre.

 2. JonasE

  NI i Alliansens skall nog vara försiktiga med att kritisera andra, för det ni själva gör/gjort, ni har ju ökat på bilkostnaderna rejält, samt att ni minskat det belopp man får dra av för pendling till och från arbetet, snacka om att slå på landsbyggden !!.
  Socialdemokraterna hade i varje fall vett att höja reseavdragen varje gång dom fördyrade bilkörningen, ni i Alliansen gör tvärt om och därmed så har Alliansen gjort det dyrare och dyrare att bo på landsbyggden !!.

  För att inte glömma att ni införde förhöjd fastighetsavgift på hus med lägre värde än ca960.000, ännu en sak som slår på landsbyggden då priserna på fastiheter är lägre på landsbyggden, ni i Alliansens skiter mer eller mindre i landsbyggdens villkor, ni bara snackar om dom -men vad gör ni egentligen ??……jo -dyrare och dyrare att bo på landsbygd med Alliansens politik !!.

 3. Ante Johansson

  Det är redan kört när det gäller den globala uppvärmningen. Ingen ide att Sverige gör något. Betydligt klokare vore att rusta upp försvaret. Sverige kommer troligen vara ett bra ställe att leva på när uppvärmningen kommer. Det gör att miljöflyktingar kommer att försöka ta vårat land ifrån oss.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.