Edward Riedl (M)

Sverige är världens bästa land att åldras i

Enligt FN:s befolkningsfond är Sverige världens bästa land att åldras i när olika parametrar som t.ex. hälsa och ekonomi. Norge kommer tvåa och Tyskland på tredjeplatsen. Det kan ibland vara bra att få ett kvitto på att vi lyckats bra i Sverige samtidigt som vi aldrig får bli så självgoda att vi slutar försöka bli ännu bättre.

 

Läs mer här, här, här och här.

 

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

6 kommentarer

  1. Anders Hammarlind

    Sverige är ett bra land, sa man i Tv-debatten på söndagskvällen.Främst från den babliansen.
    Allt är bra, eller nära bra. Men utifrån att vi har en kanonad av artiklar, Tv-inslag varje dag och varje vecka som säger att folk far illa. Handikappade som ska klar sig själva. Äldre som kan glömma samhällshjälp och bajsa i sophinken. I Varje tidning, varje dag, varje dag i Svt utom i Kjöllers hårt styrda DN förstås. Journalisten KG Bergström kan svensk politik. Han säger i sin tidning som många andra säger. Sjukvården är för fyllt av pinsamma skandaler, sjuksängar finnas inte tillräckligt med. 44 timmar fick en 90-åring vänta på behandling. O.s.v . Sjuk och äldrevården är usel. Skolan funkar fortfarande inte. Alla skandalerna med riskbolagen i privat vård och omsorg har vi.
    Men varje dag kan jag – som du och alla andra – läsa/ta del om en äldrevård som är vrång. Barn med svåra handikapp som ska kunna bre smörgåsar, äta och sköta sig själva trots att de är på en 3-åringsnivå. Äldre som har så många som kommer och sköter dem att de är hundratals. Och för äldre finns ingen tid för mänsklighet. Man håvar in en plastbytta med usel mat. Och går. ’
    Omänskligheten breder ut sig, den sociala likgiltighet gör detsamma.
    Men det ger förvisso mer i plånboken.
    Vore rimligare om borgerligheten återgick till gammal mittenpolitik. Bra ekonomi, bra social kompetens och varma hjärtan.
    Reinfeldts korståg leder oss bara ut på den stora tundran.
    Det saknas idag borgerliga ledare som har social kompetens,

  2. Stefan

    Detta beror enbart på att ni inte hunnit förstöra ALLT under dessa sju år. Men med några år till så……

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.