Edward Riedl (M)

Nya M – Sveriges arbetarparti

nyamloggan

Nu lanseras vår nya logga inför valet. Nya M – Sveriges arbetarparti. Det är viktigt att vi både i praktiskt politik men också i hur vi möter väljarna visar att vi är ett parti som tänker fortsätta förnya oss och samtidigt sätta jobben i första rummet.

 

Läs mer här.

 

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

17 kommentarer

  1. Ann

    Edvard!

    Är detta ett nytt försök att skriva om er historia, eller är det vad jag tror… ren cynism?
    Nu är det dags att ni Moderater, verkligen skäms!

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Vi har absolut ingenting att skämmas över. Tvärtom. Sverige mår bättre än någonsin.

  2. Stefan

    Fy F-N! Jag mår bokstavligt talat illa, när ni kallar er för arbetarparti – SVERIGES dessutom! Vad blir det härnäst? Nya moderatsocialisterna!? Tvi!

  3. ceko

    Oj. oj, stackars Svenskar om M skall förnya sig en gång till. Vi vanliga människor fick det nog eländigt vid förra namnbytet för M. Sänkta skatter för de rika och högavlönade och välbärgade miljonärer och mera pengar så ägarna på de stora godsen och herrgårdarna får skydd om den yttre fienden kommer.

    Men Du den vanlige svensken, Den kommer att få känna av de nya M-en. Upplåning för staten som skall betalas av alla, kom ihåg detta.
    Det där med rättvisa och solidaritet är rena skamgreppet på rika miljonärer och högavlönade, eller hur.

    Men Du Edward hur många M-statsråd har fått lämna sina ministerplatser, när M har innehaft regeringsmakten. En för obetalda radiolicenser, en för hushållsnära tjänster, en försvarsminister, en arbetsmarknadsminister, en biståndsminister, en invandringsminister är under utredning.
    Som Du ser så finns det en hel del att göra för M-partiet.
    Svenska folket förtjänar en bättre regering än vad De nya M-en har att erbjuda.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Om det du skrev var något dina medmänniskor höll med om skulle vi knappast ha vunnit två val i rad.

  4. JonasE

    Ja denna ”nya” logga visar ju att Moderaterna har humor i alla fall, men verklighetsuppfattning…………..

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Din och andras tilltro till er egen förträfflighet riskerar också att bli ert fall rent politiskt. När ni skriver som ni gör riskerar ni till slut faktiskt att tro på det själva.

  5. lf

    Ja,vad skall man säga om detta utspel ”nya M-Sveriges arbetarparti”.
    Inte en av de som kandiderade för moderaterna till riksdagen i Västerbotten, var ur arbetarleden.
    Om du är ute för fiska röster från metallare,sjukvårdsbiträden m.m då bör väl någon i er organisation representera dessa grupper.

  6. Maria Skiddi

    Otroligt kul!
    Jobbar man för fler arbeten och ingen unken gammal bidragspolitik så är man ett arbetarparti.

    • N-O

      Om arbetena blivit färre , är man ett arbetarparti då ?
      Statens utgifter för ”bidrag” har ju ökat sedan 2006 , skillnaden är bara att
      miljarderna flödar ut ur landet via bidrag och riktade skattesänkningar till riskkapitalbolag
      inom skola och omsorg….

    • Stefan

      Jaha ja……. Så var det dags för ”bidrags”svamlet igen. Skulle damen möjligen kunna tala om för mig exakt vilka bidrag som åsyftas? Jag har ställt frågan till ett stort antal moderater, men ännu inte fått något svar – vilket jag förvisso inte förväntar mig nu heller. Men du kan ju göra ett försök. Eller så kan du lägga av med dina dåliga insinuationer!

    • Maria Skiddi

      N-O å Stefan- jag slår ihop er:
      ungdomssatsn på 2 miljarder kronor i kombo med skattehöjning på 16 miljarder för den som anställer unga, en dubblerad arbetsgivaravgift för unga = höjda trösklar in på arbetsmarkn. Ger det unga större chanser till egen bostad å´bacon? Beräkningar visar att den socialdemokratiska ungdomsskatten hotar 14 000 jobb.

      Antalet med sjukersättn hade i mars 2010 minskat med hela 210 000 personer jämfört med i mars 2006. Det gör att statskassan spararade uppskattningsvis minst 30 – 40 miljarder kronor/år i minskade utgifter.

      Nettokostnadsökningen för olika bidrag, om man ser till alla tre – sjukförsäkring, socialbidrag och arbetslöshetsförsäkring – har därför varit ovanligt liten de senaste åren med tanke på att vi genomgår en kraftig lågkonjunktur

      Under 2000-talet har skattetrycket minskat med ca 5 % till att år 2009 landa på 46,9 %. Under SAMMA period har den OFFENTLIGA sektorns skatteintäkter ÖKAT med ca 300 miljarder kr, =ökn med ca 25%.

      År 2009 sjönk dock skatteintäkterna något jämfört med år 2008. Minskningen är en naturlig följd av den stora KONJUKTURNEDGÅNGEN (OM DEN ÄR BEKANT?) vilken till viss del kan ”skyllas” på fallet på arbmarkn. Därför att det under året minskade antal sysselsatta med cirka 100 000 pers och arbetslösheten ökade med flera %.

      Sett över en längre period har ÄNDÅ de totala skatteintäkterna från skatt på arbete ÖKAT trots att vi fått lättnader i inkomstbeskattningen genom införandet av jobbskatteavdraget.

      Mellan 2006 och 2009 rör det sig om cirka 10 miljarder kronor i ökade intäkter från direkta och indirekta skatter på arbete. Momsen, som är den enskilt största skatten i Sverige, är ett annat exempel på en skatt som gett ökade skatteintäkter under dessa år: plus 38 miljarder kronor.

      Att höja skatten har väl varit socialdemokraternas enda lösning på ALLT? Spela roll om den var på 80% så skulle det inte räcka.

      ALLA hårt arbetande med låga löner har äntligen fått mer pengar i plånboken. Om man sedan bortser från den historiska innebörden av ett arbetarparti så står ju Moderaterna för ”arbetslinjen”, dvs att fler ska i arbete.

      Av de som hade ett arbete var det endast ca 20% som röstade på sossarna, så det är väl åxå ngt man kan beteckna som ett skäl till varför M kan betecknas som arbetarparti -då de allra flesta som röstade på dem arbetar.

      F.ö; enligt SKL kommer Sveriges kommuner att redovisa ett överskott på 12 miljarder kr i år medan landstingen går back 2 miljarder kr. SKL ser dock dystert på framtiden och tror att det kommer att behövas skattehöjningar, bland annat på grund av ”demografin”.

      Tyvärr utelämnas i rapporten en av de största utgiftsposterna; bidrag, vård och övriga kostnader förknippade till vår migrationspolitik som f.n innebär omkring 2000 personer/vecka av asylsökande som behöver ta del av vår gemensamma skattekaka.

      Visst ska vi hjälpas åt! och det krävs mycket mer långtgående insatser av det allmänna framöver, särskilt som nyanlända ska få mer i ”lön” än arbetslösa svenskar, men då måste man vara mycket mer öppen OM att det ska ske, HUR det ska gå till, och inlemma varje medborgare i beslutens konsekvenser.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Trots att du inte gillar mig eller mitt parti eller vår alliansregering så har vi blivit återvalda att regera landet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.