Edward Riedl (M)

Sverige har minst inkomsklyftor i hela Västeuropa

Jag noterar att det med jämna mellanrum skrivs kommentarer på min blogg som handlar om hur klyftorna skulle växt i Sverige under alliansregeringens tid vid makten. Det är då viktigt att komma ihåg två saker. För det första har Sverige de minsta inkomstklyftorna i hela Västeuropa. För det andra så är det förvisso sant att inkomstskillnaderna ökat sedan 1990-talet fram tills idag. Men då glömmer dessa personer väldigt lätt bort att det var under den tidigare S-regeringen som klyftorna ökade och sedan alliansen tog över regeringsmakten så har den utvecklingen nästan stannat av helt eftersom fler människor går från utanförskap till egen försörjning.

 

Edward Riedl (M).

Etiketter: ,

8 kommentarer

  1. lf

    Du är oförbätterlig.Du har hittat nån undersökning som moderaterna tagit fram.Ja, självklart är den till moderaternas fördel.
    Men du Edvard, du har ju stuckit fram hakan då det gäller tillsättande av en ny oplanerad tjänst som omvärldsstrateg i Umeå kommun. Du tycker det är helt rätt.Vad tror du att kommunens skattebetalare tycker?
    Den vänskapskorruption som tydligen råder i den politiska ledningen i Umeå är allvarlig och kommer att skada det politiska systemet för lång tid.
    Jag vet ju sen tidigare att att ni inte tar nån större hänsyn till vanliga väljare.
    Det är kanske det största misstag ni gör.
    Ingen i Umeås ledning har på något sätt trätt fram och förklarat hur denna rekrytering gått till.
    Detta är ynkligt!

  2. N-O

    Eftersom fler människor är öppet arbetslösa och drygt 30% fler lever av socialbidrag
    nu än 2006 så tycker jag att klyftorna växt .

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Nu är ju det som du påstår inte hela sanningen. Eftersom över 200 000 har återvänt till arbetskraften från sjukpension mm och numer ingår i statistiken så ser det ut som den procentuella arbetslösheten inte sjunkit trots att vi har mer än 200 000 nya jobb netto i ekonomin.

  3. Johan

    NEJNEJNEJNEJ RIDL!

    Man brukar säga att folk har ”otur” när dom tänker och gör en så kallad ”tankevurpa”….

    MEN DU FÖRSÖKER JU BARA FÖRVRÄNGA SANNINGEN FÖR ATT DU INTE VILL SE DEN!
    Alliansen (om den nu ens kommer finnas kvar) driver en politik som gynnar dom som har det gott ställt och straffar dom som har eller har haft det svårare i livet.

  4. JonasE

    Nu ägnar du dig åt falsk matematik igen Reidel, även känt som Alliansens Siffertrixande, för det du påstår går inte ihop med verkligheten, då det ni kallar för ”utanförskapet” visserligen sjunkit, men sysselsättningsgraden har inte ökat, då är det i princip ren lögn att påstå att ”människor går från utanförskap till egen försörjning” !!.

    Däremot så finns det belägg för att en alldelens för stor del av dessa nu fått ur utanförskapet nu hamnat ”utanför utanförskapet”(ca 140000 enligt Svenskt näringsliv ), och det innebär att dom uppbär ingen som helst inkomst =ingen lön, inga bidrag -ingenting alltså, och det är knappast ”människor går från utanförskap till egen försörjning” !!……-eller kallar du kanske Fas3 för ”egen försörjning” ??, där ni också gömt undan folk från utanförskaps statistiken !!.

    Inkomstklyftorna har ökat hela tiden sen 90-talet – det är rätt, men ser man på hur kurvan verkligen ser ut på detta, så är det en markant stigning under Alliansregeringen och införandet av dess 2/3 politik, bara en så tydlig skillnad mellan inkomstutvecklingen under Alliansregeringens tid för de 10% med lägst inkomst(-8,6%), och de 10% med högst inkomst(+13%) visar ju på hur FEL du har, eller så ljuger du medvetet (dessa siffror är från SCB och Anders borg har själv använt dom) !!.

    Faktum är att mer än 25 procent av regeringens skattesänkningar och andra satsningar nästa år går till den tiondel av befolkningen som tjänar allra mest. Men den tiondel av befolkningen som har minst inkomster får däremot bara en procent, en klar indikator på hur Alliansens prioriteringar är i verkligheten !!.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Det är statistik från EU som jämför medlemsländerna. Sedan förstår jag att du tycker det är besvärande att det ser så bra ut för Sverige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.