Edward Riedl (M)

Landstinget höjer skatten – Igen

S och MP som styr landstinget kommer nu att höja skatten i ett första steg med 50 öre och sedan ytterligare 50 öre 2017 om de fortsätter styra. Det kommer att göra att Västerbotten hamnar bland de högsta i landet när kommun och landstingsskatt slås ihop. Det kommer allvarligt att försämra konkurrenskraften för hela Västerbotten. Att de styrande i Västerbotten behöver högre skatter än de styrande i övriga landet för att ge medborgarna likvärdig samhällsservice är inget annat än ett underbetyg. Högre kommun och landstingsskatt slår också hårdast med de med de lägsta inkomsterna. Så den här typen av misslyckanden från S och MP kommer också att få negativa fördelningspolitiska konsekvenser. Sjukvårdens kostnader kan inte fortsätta att växa snabbare än ekonomin i övrigt över tid. Det går inte att fortsätta möta utmaningarna med ständigt höjda skatter. Sverige och Västerbotten behöver en politik som gör att hela ekonomin växer och att sjukvården därigenom kan fortsätta utvecklas med en växande ekonomi. Det här duger helt enkelt inte. Det är dags att rösta bort S och MP i landstinget.

 

Läs mer här.

 

Edward Riedl (M).

Etiketter: , ,

10 kommentarer

  1. mange

    Jag har en fråga till dig Edward.. om det är så att vi röstar bort MP-S vilka ska vi sätta där då ?? för alliansen går ju inte ha på någon position för då har vi ju inget kvar när ni är färdig.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Jag tycker du ska se hur det ser ut i landsting styrda av alliansen innan du säger så.

  2. JonasE

    Moderaternas förslag gick ju mest ut på att försämra/bespara, istället för att höja skatterna, och vad blir bättre då ??, klarar sig Ambulansen i Åsele då ??, vilka skall blir drabbade då ?? .
    Det går inte att fortsätta möta utmaningarna med ständigt försämrande av välfärden som Moderaterna förespråkar !!.

  3. Ante Johansson

    Enligt SKL så måste tyvärr dom flesta landstingen höja skatten dom närmaste åren, inte bara Västerbotten. I artikeln du länkar till står det att skattehöjningarna beror på minskade statsbidrag.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      I ett län måste man ta hänsyn till det totala skattetrycket. Alltför höga skatter skadar tillväxt och utveckling vilket i förlängningen urholkar skattebasen.

  4. Ante Johansson

    Du skriver ”Högre kommun och landstingsskatt slår också hårdast med de med de lägsta inkomsterna. Så den här typen av misslyckanden från S och MP kommer också att få negativa fördelningspolitiska konsekvenser. ”

    Om ni inte räknar upp statsbidragen med bnp-ökningen är det ni som är ansvariga för att dom med lägst inkomster drabbas hårdast. Det beror på att dom med lägst inkomst betalar låg statlig skatt jämfört med dom med höga inkomster.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Västerbotten har genom sitt sätt att redovisa diagnoser fått en större del av statsbidragen än det var tänkt. Antingen hade staten förändrat detta eller så hade alla landsting snart följt efter. Västerbotten hade drabbats vilket som. Dessutom var vi överens över blockgränserna kring detta nationellt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.