Edward Riedl (M)

Oacceptabelt att SD:s Jimmie Åkesson fick en…

Oacceptabelt att SD:s Jimmie Åkesson fick en tårta kastad i ansiktet. Vi är många som inte delar sverigedemokraternas politiska uppfattningar kring invandrar och flyktingfrågor. Det ska vi debattera schysst och sakligt. De som vill använda olika typer av våld för att föra politisk debatt är de största hoten mot vår öppna toleranta demokrati. Vi får aldrig acceptera våld som metod. Sverigedemokraterna har lika stor rätt att föra ut sina politiska ståndpunkter som alla andra. De som inte tycker det är faktiskt ett långt mycket större problem än sverigedemokraterna är.

Edward Riedl (M).

10 kommentarer

  1. jens

    Detta som hände åkesson är ej försvarsbart. Stärker förmodligen partiet ännu mer, och det
    är ju faktiskt ….bra.
    Invandringspolitiken har för mångas tycke spårat ur och bara för att man tänker så behöver man inte
    vara rasist!!

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Nu har jag inte påstått att SD är rasister. Däremot menar jag att de är ett främlingsfientligt parti.

  2. Uffe N

    Där är tyvärr ganska många på vänsterkanten i svensk politik som tycker att det är acceptabelt att använda våld mot sina motståndare. Anledningen att våldet skulle vara acceptabelt verkar vara så enkelt som ”Vi har rätt, de har fel!” Att de själva kanske skulle kunna bli måltavla på precis samma sätt och med samma motivering verkar inte vara något de tänker på.

    Bara för att exemplifiera med två namn: Simon Fors och Fanny Åström. Den förste har på Twitter skrivit att ingen moderat förtjänar annat än bly, och den andra har bloggat om att det är helt i sin ordning att kasta sten på talare från Svenska motståndsrörelsen.

  3. språknörd

    Hörde dig på radion nyss. Varför låter du som lars lagerbäck? Han är från gimonäs så vitt jag vet, men ni har båda en dialekt jag inte kan placera.

  4. Stefan

    Hej

    Tyvärr är det nog så att du och ditt parti tillsammans med andra partier bidrar till hetsen mot SD, jag har själv röstat på M i många år men har nu gått över till SD just av anledningen att M med flera inte respekterar demokratin, SD är numera ett av de större partierna och då måste andra respektera detta, inte göra som andra partiledare, vill inte sitta på samma sida som SD eller nått annat fånigt. Jag tror att man måste lära sig att SD inte har något mot personen invandrare utan att det är systemet som är galet.
    Jag hoppas du visar respekt för demokratin när SD kommer att sitta i kommun och landsting
    och försvara deras platts i politiken, för dom är folkvalda.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Blanda inte ihop respekten för demokratin och den självklara rättigheten att inte samarbeta med de man inte delar värderingar med.

    • Edward Riedl (inläggsförfattare)

      Det är tråkigt att du och andra inte verkar förstå att våld inte hör hemma i det politiska samtalet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.